Црвена звезда мтс лако победила Крку за 5/5

60

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу Крке из Новог Места 88:62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16) у утакмици петог кола АБА лиге резултатом, чиме су задржали максималан учинак после ове рунде такмичења.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Волден са 13 поена, пратио га је О Брајант са 11.

Пре почетка утакмице одржан је минут ћутања за упокојеног Митрполита Амфилохија, и економа Морнара из Бара Луке Мацановића који је преминуо прошле недеље.

Тренер Саша Обрадовић одлучио се да за овај меч одмори капитена Бранка Лазића, а након изједначене прве деонице у којој је Џордан Лојд убацио 5 поена (18:15) црвено-бели су појачали ритам у другој деоници таман колико је требало да дођу до двоцифрене предности и у потпуности контролишу утакмицу. На полувремену је било 44:29 (Волден 9, О Брајант 7, Добрић и Лојд по 6 поена…).

Ни у другом полувремену није виђена другачија слика на паркету, тренер Саша Обрадовић је указивао шансу свим играчима водећи рачуна и о минутажи свих играча, посебно гледајући распоред који очекује црвено-беле у наредном периоду и који је изузетно тежак и захтеван. Ритам је појачаван у другом полувремену , а након две везане тројке Огњена Добрића, тренер гостију Владимир Анзуловић затражио је тајм-аут на старту последње деонице при резултату 73:46, а на крају је било коначних 88:62.

Црвена звезда: О’Брајант 11, Рочести 3, Хол 7, Волден 13, Лојд 10, Давидовац 9, Рит 3, Добрић 14, Симоновић 6, Јагодић Куриџа 8, Кузмић 2, Тери 2.

Тренер Црвене звезде мтс Саша Обрадовић након утакмице осврнуо се на чињеницу да тим очекују велики напори у наредном периоду:

Морали смо да размишљамо и о чињеници да нас очекују три гоостујуће утакмице, размишљаћемо о томе и у периоду који долази. Видећемо како ћемо да користимо одредјене играче. Имамо довољно за ротацију, али играчи као Џони О Брајант и Рочести заостају доста физички, треба што је могуће више их користити,а опет не преоптеретити их. О Брајант реално није играо 7 месеци, имао је карантине, имао паузе, очигледно да је велики квалитет који ће нам донети – рекао је након утакмице тренер црвено-белих.

У наредном колу екипа Црвене звезде мтс гостује екипи Приморске у Копру, а на ту утакмицу одлазе директно из Минхена, где ће у петак одиграти меч против Бајерна у оквиру 7.кола Евролиге.

Претходни текстЗвездаши питају | Вељко Николић
Следећи текстЈуниорке стартовале победом у дербију