Звездини бисери – Пионири за десетку

85

Наши бисери су у викенду за нама на тринаест утакмица остварили десет победа, освојили 31 бод и постигли 41 погодак.

Ремизирали су изабраници Марка Неђића на гостовању крушевачком Трајалу у оквиру 15. кола Омладинске лиге Србије. Голове за наш тим постигли су Урош Бранковић и Душан Икановић, а упркос бројним приликама за црвено-беле, меч је завршен резултатом 2:2. Омладинска селекција нашег развојног тима поражена је од екипе Вождовца резултатом 3:0 у оквиру 15. кола Омладинске Лиге Србије.

1. Бродарац – 37 бодова, гол разлика 31:12

2. Црвена звезда – 36 бодова, гол разлика 47:12

3. Партизан – 35 бода, гол разлика 37:13

——

11. Графичар – 20 бодова, гол разлика 17:21

Стрелци: Матеја Бачанин и Никола Кнежевић (Црвена звезда, 10 голова), Никола Митуљикић (Црвена звезда, 6 голова), Петар Пиплица (Графичар, 4 гола).

Настављају кадети Црвене звезде да бележе сјајне резултате, а нови тренер Никола Митић бележи и другу победу од како је на клупи тима. Наши бисери су у оквиру 15. кола Кадетске лиге Србије савладали Реал у Нишу, резултат је био 4:0, а осим двоструког стрелца Мирка Николашевића, уписали су се још Матеја Бубањ и Вељко Лолић. Забележили су кадети Графичара и осму победу у низу, с обзиром на то да су данас савладали ОФК Вршац на гостовању резултатом 3:1. За тим Николе Ђуровића погађали су Игњат Брајић, Огњен Мимовић и Лука Бошковић, а упркос томе што Александра Кахвића нема у листи стрелаца, он је био асистент код сва три поготка.

1. Чукарички – 38 бодова, гол разлика 49:10

2. Војводина – 38 бодова, гол разлика 44:17

3. Партизан – 34 бода, гол разлика 43:7

4. Црвена звезда – 34 бода, гол разлика 45:10

5. Графичар – 33 бода, гол разлика 46:17

Стрелци: Александар Кахвић (Графичар, 19 голова), Мирко Николашевић (Црвена звезда, 9 голова), Давор Ракић (Црвена звезда, 8 голова).

Нову победу у Првој лиги Србије остварили су изабраници Радомира Коковића у оквиру 12. кола Прве лиге Србије савладавши екипу Будућности из Добановаца резултатом 2:1. Голове за наш развојни тим постигли су Илија Бабић и Стефан Цветковић.

1. Раднички 1923 – 32 бода, гол разлика 26:10

2. Кабел – 26 бодова, гол разлика 16:6

3. Графичар – 21 бод, гол разлика 17:14

4. Колубара – 21 бод, гол разлика 17:5

Стрелци: Стефан Цветковић (4) Борисав Бурмазић (3), Лазар Марјановић, Димитрије Побулић и Илија Бабић (2).

Победили су млађи омладинци Графичара екипу Радничког из Обреновца на гостујућем терену и то резултатом 8:1. Још једном су пулени Душана Шарановића показали распуцаност, а предњачио је Андреј Богићевић са три поготка, пратили су га двоструки стрелци Немања Радојевић и Милан Бајић, а погодио је и Данил Тимофејев.

Сјајни су били пулени Срђана Бугарског на гостовању екипи Вождовца и освојили три важна бода у трци за шампионску титулу (3:1). Меч је обележио резервиста и двоструки стрелац Урош Петровић, а погодио је и талентовани Новак Гојков.

Пионири Црвене звезде савладали су на теренима иза југа Маракане екипу Земуна резултатом 4:2. Одличну игру приказала је екипа Бојана Маћешића, а посебно се истакао Душан Жагар који се два пута уписао у листу стрелаца. Још једну феноменалну партију пружили су пионири Графичара у победи од 6:0 над екипом ОФК Београда у оквиру 10. кола Прве лиге пионира. На овом мечу могли смо видети бројне прелепе потезе и акције изабраника Милорада Вилотића, а најлепши од многих видели смо у 20. минуту када је Максимовић популарном паненком матирао голмана гостију са пенала.

Настављају наши млађи пионири да бележе сјајне резултате, а овог пута су ученици Уроша Урошевића головима Василија Костова, Душана Јовичића и Луке Зарића савладали Синђелић 3:0 на гостујућем терену. Силовити су били млађи пионири Графичара и савладали Вождовац резултатом 4:0 у гостима. Пулени Милоша Ђорђевића тиме настављају да бележе сјајне резултате, а стрелци на данашњем мечу били су: Димитрије Николић (2), Огњен Вулићевић и Урош Ђорђевић.

У сјајном победничком низу су петлићи Црвене звезде. Они су савладали ФК 011 резултатом 2:0 и тако још једном демонстрирали раскошан таленат. Они су за викенд освојили „Мини-макси лигу“, али их то није омело да и у лиги буду сјајни, па су радост Данилу Тешићу головима донели Милан Видић и Немања Цвитко. Петлићи Графичара, упркос доброј игри, поражени су од Партизана минималним резултатом. Једини гол виђен је на самом почетку утакмице, али то није поколебало играче нашег развојног тима који су нападали током већег дела утакмице, али фалило је мало среће да шансе претворе у гол.

Претходни текстОздравио и Гелор Канга
Следећи текстРаденковићу сребро, Јовићу и Вујадиновићу бронза у Бачу