Црвена звезда – Јавор 0:0

68

Упркос бројним приликама које су фудбалери нашег тима имали, меч између Црвене звезде и Јавора у оквиру 12. кола Суперлиге Србије завршен је без голова (0:0).

Црвена звезда – Јавор 0:0

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Драган Чоловић.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Панков, Ераковић, Радуловић (од 46. Родић), Петровић, Николић, Иванић (од 66. Павков), Спиридоновић (од 46. Катаи), Гаврић (од 46. Фалћинели), Бен (од 73. Вукановић).

Резерве: Ћопић, Гајић, Дегенек, Родић, Хајдин, Катаи, Симић, Вукановић, Фалћинели, Павков, Крстовић.

Јавор: Лазовић, Јевремовић (од 90. Младеновић), Јевтић, Пишчевић, Луковић (од 90. Севић), Маричић, Шћепановић (од 90. Младеновић), Павишић, Оташевић, Илић (од 66. Танко), Звеканов.

Резерве: Жупић, Тричковић, Николић, Рушевић, Младеновић, Радивојевић, Севић, Балабановић, Ристић, Мијаиловић, Танко.

Жути картон: Гобељић (Црвена звезда).

Пре самог старта меча, председник нашег клуба Светозар Мијаиловић, уручио је једном од најбољих странаца у нашој дугој и богатој историји Ел Фарду Бену – дрес са бројем 100, поводом јубиларне утакмице у дресу Црвене звезде.

После атрактивног покушаја Јевремовића у петом минуту у казненом простору нашег тима, запретио је и Гаврић на другој страни. Прошао је по левом боку млади крилни нападач, али је претерао са дриблинзима, па су гости успели да отклоне опасност. Иако Радуловић није играо на својој примарној позицији, већ се налазио у одбрани, био је веома запажен у уводним тренуцима меча, константно је на половини противника чекао прилику за центаршут. Једна од тих ситуација била је и у 14. минуту када је оштро послао пас у шеснатестерац, Бен је пропустио да му лопта прође између ногу, а она је стигла до Гаврића чији шут зауставља Лазовић.

Мирнији део утакмице прекинули су Спиридоновић и Николић ударцима са дистанце у 30. минуту, али нису били прецизни, иако су црвено-бели у првих пола сата игре имали теренску иницијативу. Мало је фалило Иванићу у 39. минуту да погоди из петерца, али је Лазовић сјајно интервенисао и одбио лопту до Гобељића који је из дотрчавања шутирао преко гола.

Троструку измену направио је Дејан Станковић на старту другог полувремена. На терену су се нашли Родић, Катаи и Фалћинели, а ван игре су изашли Радуловић, Гаврић и Спиридоновић. Сјајно је Иванић повукао контру у 54. минуту и упослио Бена који је искоса са десне стране пласирао лопту, али тик поред стативе Лазовићевог гола. Непрописно је Маричић зауставио Катаија у 60. минуту, а одговорност је преузео Иванић. Ипак, ударац нашег везисте са беле тачке брани Лазовић и одржава утакмицу у егалу. Могао је Иванић и два минута касније да се упише у стрелце, али је са неколико метара, из веома изгледне позиције, шутирао поред гола.

Ређали су се опасни напади нашег тима као на траци. Прво је Катаи у 70. минуту искоса са леве стране шутирао, али је Лазовић успео да одбрани, а онда је и Ераковић после корнера главом погодио спољни део мреже. Није хтела лопта у гол ни у 74. минуту када је Павков главом оштро шутирао, а Лазовић се издужио колико је могао и успео да одбрани. Практично се до самог краја утакмице играло у шеснаестерцу Јавора, али је недостајало нашим фудбалерима више среће у завршници, па је меч завршен без голова.

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве у градском дербију
Следећи текстКадеткиње убедљиве у Краљеву