Андреа ипонима до прве Гран слем медаље

56

Андреа Стојадинов сасвим сигурно ће запамтити Гран слем у Будимпешти, где се први пут попела на победничко постоље освајањем бронзаног одличја у елитној сениорској конкуренцији.

У конкуренцији најбољих дама када је у питању категорија до 48 килограма, Андреа Стојадинов трофејна млада џудисткиња остварила је врхунски резултат, освајањем прве медаље на Гран слем такмичењу.

Мало је рећи да сам срећна. Осећај је изузетан, сви честитају, стално ми стижу поруке – пренела је прве утиске Андреа Стојадинов.

Такмичари и спортска јавност ужелели су се џудоа. Предуга пауза изазвана пандемијом корона вируса прекинула је сезону и направила праву пометњу у календару и животима свих спортиста.

Коначно смо дочекали да почне ИЈФ тур. Не знам шта су други радили током ових 8 месеци, али ја сам све време вредно тренирала. Срећа па у подруму своје куће имам малу џудо салу у којој сам до бесвести могла тренирати. Имам и најбољег брата на свету којем никада није тешко да вежба са мном – била је искрена Андреа Стојадинов.

У периоду када су тренинзи били дозвољени уз поштовање свих мера, Андреа је наставила са радом на добро познатој адреси, Љутице Богдана.

– Од када су почели званични тренинзи много су ми помагали тренери из моје Црвене звезде. Имали смо све време и велику подршку првих људи нашег клуба, Стојана Вујка и Ивана Бошњака као и нашег председника Савеза, Ивана Тодорова. Када смо мислили да овој паузи нема краја, он нас је увек бодрио и био уз нас.

На путу до медаље Андреа је савладала изузетне такмичарке које су у самом врху светске спортске сцене. Почетак надметања је био више него обећавајући. Туркињу Гулкадер Сентурк, Рускињу Сабину Гилиазову и Монголку Наратсетсег Ганбаатар савладала је максималним резултатом. Тек у полуфиналу актуелна олимпијска шампионка Аргентинка Паула Парето успела је да нађе решење за младу српску трофејну џудисткињу. Ни у овом мечу Стојадинов није била лак плен, одличан меч који је наговестио да у неком следећем дуелу неће бити иста ситуација. У мечу за бронзу са Францускињом Ширин Букли, Андреа Стојадинов наставила је да ређа ипоне.

– Пресрећна сам због освојене медаље. Веровала сам да могу до одличја. Верујем и да је ово само почетак успешне сениорске каријере. Хвала свима на несебичној подршци коју сам осећала све време.

Да је протокол ригорозан и да се све чини како би се пре свега сачувализдравље спортиста и свих који су укључени у организацију Гран слема најбоље сведочи наша Андреа Стојадинов.

Ми смо буквално затворени у хотелу и имамо превоз до хале. Не смемо да изадјемо ни до продавнице, мање висе смо у „карантину“. Морали смо да одрадимо два ПЦР теста пре доласка а исти процес је и у Будимпешти где смо такође два пута радили тест. Много се води рацуна о свему. Компликовано је, мозда и теско бити тако скроз затворен, али верујем да цемо се и ми свега придрзавати ако је то нацин да све продје безбедно и омогуци да се турнири овог нивоа наставе – истакла је Андреа Стојадинов.

Претходни текстДруга победа рукометаша
Следећи текстЗвездина победа за памћење