Црвена звезда мтс гостује Меги тачно у подне

41

Кошаркаши Црвене звезде мтс након веелике победе над ЦСКА улазе у још гушћи ритам утакмица који их очекује током новембра. Пре тога, и гостовања Химкију следеће недеље, следи дуел са екипом Меге Соццербет, једну од непоражених екипа у досадашњем току АБА лиге.

Меч, који један од дербија 4.кола регионалног такмичења игра се у недељу од 12 часова у хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.

Зато било каквог славља након огромног успеха у четвртак увече нема, екипа је у суботу у термину утакмице одрадила тренинг и спремна и у комплетну саставу дочекује меч са Мегом.

Тренер Саша Обрадовић:

Неугодна утакмица и противник са пуно талената у тиму, који су сигурно будућност наше и светске кошарке. Има их доста који имају квалитет, али у првом плану су Петрушев и Симоновић који су главне полуге амбициозног тима који увек игра препознатјиво, агресивно, са пуно трчања. Међутим, на првом месту гледамо само себе. Ову утакмицу морамо да схватимо, и да јој приступимо врло озбиљно. Никада није лако после велике победе, играчи знају да се опусте, и потрошња је била велика против ЦСКА, али желимо да одиграмо добру утакмицу и одржимо континуитет добрих резултата и игара који имамо у последње време – рекао је тренер црвено-белих.

Један од најзапаженијих у мечу са ЦСКА, Дејан Давидовац пред овај меч позива на максималан опрез:

Утакмицу са ЦСКА смо оставили иза себе већ у четвртак увече, иако нам много значи у сваком смислу. Окренули смо се наредним мечевима и обавезама, чека нас узузетно напоран период и много утакмица, прва у низу је са Мегом. Ради се младој, амбициозној екипи која има свој квалитет и пуно самопоуздања, о чему сведочи и почетак овогодишње АБА лиге. Очекујемо физички јаку утакмицу са пуно трчања и никако не смемо д аим дајемо пуно простора у нападу, јер корист сваку шансу. На првом месту трудићемо се да поновимо утакмице из претходног периода – рекао је Давидовац.

Ово ће бити 18. дуел два клуба у регионалном такмичењу, Црвена звезда је до сада 8 пута гостовала екипи Меге, и забележила свих 8 победа.

Утакмица 4.кола АБА лиге јтд Мега Соццербет – Црвена звезда мтс игра се у недељу од 12 часова.

Претходни текстОмладинци ремизирали против Трајала
Следећи текстУ сусрет противнику – Јавор