Капитална победа Црвене звезде мтс против ЦСКА!

74

Кошаркаши Црвене звезде победили су ЦСКА у петом колу Евролиге резултатом 86-84 (18-20, 17-23, 11-8, 27-22, 13-11), чиме су стигли до тријумфа над “Армејцима” после пет пораза од последњег шампиона Евролиге.

Црвено-бели су на учинку од две победе у четири меча, а у фантастичној и драматичној утакмици сјајни амерички бек Џордан Лојд убацио је чак 31 поен, укључујући и полагање за победу у претпоследњем нападу продужетка, али цео тим својим епизодама и доприносом носи епитет јунака ове победе, тек друге над руским великаном.

У изузетно драматичној завршници Дуоп Рит је блокирао Мајка Џејмса за коначних 86-84, иако су црвено-бели имали победу на дохват руке у последњем нападу регуларних 40 минута, али је вечерас бриљантни Лојд промашио тешку тројку.

Ипак, у овој изузетно тешкој утакмици црвено-бели су показали од каквог су материјала, јер су успели да преброде превелики респект над ривалом у првом полувремену, па онда и заостатак од 37-51 и на крају стигли до великих бодова.

Саша Обрадовић је при највећем минусу Црвене звезде затражио тајм-аут, подигао тон, а екипа је реаговала бољом одбраном и много већом енергијом, која је вратила црвено-беле у меч и пре завршнице.

Марко Јагодић-Куриџа почео је да убацује поене, Тери је донео додатну енергију и поентирао на свој карактеристичан начин закуцавањима, док је Лазић поново уносио додатну сигурост екипи пожртвовањем и огромном борбеношћу.

Не сме никако да се заборави и учинак Дејана Давидовца који је спојио брзих пет поена и донео преокрет (71-70) пре драматичне завршнице.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рочести 2 (5ас), Хол 6 (6ас 3укл), Волден 12, Лојд 31 (6ск), Давидовац 5, Лазић 2, Рит 7, Добрић, Симоновић, Јагодић Куриџа 11, Кузмић, Тери 10. Тренер: Саша Обрадовић.

ЦСКА: Хоменко, Џејмс 9 (8ас), Хилијард 2, Ухов 2, Хекет 28 (5ск), Антонов, Фохтман 9 (5ск), Клајбурн 18, Шенгелија 8, Умрихин, Милутинов 2, Курбанов 5. Тренер: Димитрис Итудис.

У наредном колу црвено-бели играју против екипе Химкија у Москви, а пре тога очекују их обавезе у АБА лиги и меч са Мегом (недеља 12 часова).

Претходни текстХофенхајм – Црвена звезда 2:0 (0:0)
Следећи текстСтанковић: Данашња игра водиља за будуће мечеве