Како смо победили Келн

60

Три године раније – иста мета, исто одстојање. Црвена звезда је играла групну фазу Лиге Европе, ишла је у Немачку на гостовање Келну, а бомба Ричмонда Боаћија показала је да наш клуб може у Београд да донесе читав плен са било ког континенталног фудбалског „путовања“.

Црвено-бели су тада предвођени Владаном Милојевићем у „групи Х“ одмеравали снаге са Келном, БАТЕ-ом и Арсеналом. Европско пролеће било је обезбеђено у последњој утакмици групне фазе, управо против немачког представника – Келна, када је Славољуб Срнић поготком решио питање победника, а претходно је 28. септембра 2017. године остварен још један тријумф против популарних „јарчева“.

Црвена звезда је тада са једним освојеним бодом из београдског дуела против БАТЕ-а ишла на гостовање Келну, донекле са императивом да из Немачке мора да се донесе макар бод, али је феномелан шут Ричмонда Боаћија из 30. минута када је погодио рашље гола који је на том мечу чувао Тимо Хорн, допринео томе да се наш клуб врати у Србију са читавим пленом. Била је то дуга лопта Доналда коју је Боаћи успео прво главом да уштопа, а онда да дриблингом надмудри Хорхеа Мереа и са двадесетак метара пошаље „стрелу“ у гол домаћина.

Црвена звезда је тада играла у саставу: Борјан- Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић- Доналд, Крстичић, Канга- Срнић, Радоњић, Боаћи. Шансу у наставку игре су добили: Рачић, Милић и Пешић.

Дакле, у садашњем тиму црвено-белих је четворица фудбалера (Борјан, Гобељић, Канга, Боаћи) који знају како се у дресу нашег клуба побеђује у Немачкој. Искуство злата вредно пред дуел са Хофенхајмом који је на програму у четвртак и којим ће бити отворена групна фаза Лиге Европе за изабранике Дејана Станковића.

Присетио се Марко Гобељић утакмице и Звездиног тријумфа у Келну.

То је био мој први наступ у групној фази Лиге Европе, уз то сам био стартер на левом беку, против БАТЕ-а нисам ушао у игру. Сјајна утакмица, много дуела, и сећам се како је Боаћи постигао гол. Баш смо били срећни што смо повели, али после тога је требало много напора да одржимо резултат. Нападали су они нас, могли смо и ми да постигнемо још један погодак, али смо могли да будемо задовољни, јер смо на крају победили. Вратили смо се са три бода у Београд. Не бих се бунио да тако буде ни у четвртак – истакао је Гобељић.

Претходни текстЗвезда зна да побеђује у Немачкој
Следећи текстФалћинели: Узбуђен сам због Европе