Звездина велика доминација у дербију

45

Изабраници Дејана Станковића одиграли су веома добро 163. вечити дерби иако је он завршен нерешеним резултатом, а да је то заиста тако најбоље говори статистика са јучерашњег меча.

Познато је да вечити дерби са собом носи додатни притисак. Управо због те околности наш стручни штаб може да радује чињеница да су црвено-бели момци током читавог дуела имали посед лопте 69% док је вечити ривал остао на 31%. Тај податак довољно говори о односу снага на терену и доминацији коју је Црвена звезда приказала на синоћној утакмици.

Константна игра нашег тима и лопта у ногама коју су изабраници Дејана Станковића имали у знатно већем делу дуела, јасан је показатељ снаге нашег тима. У прилог томе говори и чињеница да су одличан проценат у поседу лопте имали како у првом полувремену, тако и другом делу игре. Наши момци су за један проценат били успешнији у првих 45 минута у односу читав дуел, тачније имали посед лопте у првом полувремену који је износио је 70% наспрам ривалових 30%.

Доминација наших првотимаца настављена је и у другом делу игре када су црвено-бели били само за један проценат мање успешни у односу на прво полувреме и имали посед лопте 69%. Проценти из оба дела игре најбоље говоре о константном и доминантном издању нашег тима, којем је недостајало мало среће у завршници како би резултат на семафору био реалан.

Највећи посед на синоћној утакмици наши играчи имали су од 45. до 60. минута дуела и то 77%, што јасно показује да је чета Дејана Станковића у друго полувреме ушла са јасним циљем и жељом да у што краћем временском периоду дође до изједначења.

Како би целокупна слика игре фудбалера нашег тима била још јаснија треба напоменути и додавања. Црвено-бели су били неупоредиво бољи и на том пољу од вечитог ривала. Пулени Дејана Станковића уписали су 584 додавања од тога 507 прецизних, тачније имали су 87% успешних додавања у односу на 71% вечитог ривала. Међутим када се узме у обзир чињеница да је наш противник имао више од дупло мање додавања- укупно 283, а од тога 202 успешна, овај податак још више добија на значају.

Претходни текстДегенек: Похвале за младе играче
Следећи текстЗвездини веслачи други на Првенству Србије