Дегенек: Похвале за младе играче

44

После 163. вечитог дербија Милош Дегенек је изнео утиске о утакмици која је завршена нерешено 1:1. Звездин дефанзивац похвалио је младе фудбалере, а нарочито свог најближег сарадника Страхињу Ераковића, као и остале Звездине бисере.

Мислим да смо ушли добро и квалитетно у утакмицу. Наравно, примити гол после пет минута у вечитом дербију није добро. Међутим, сабрали смо се после примљеног гола и борили смо се у наставку. Мислим да су били сатерани у шеснаестерац и да смо кроз 90 минута меча имали озбиљне три шансе – Гобељић је погодио стативу, Фалћинелијева прилика главом и Николићева после корнера. Ту смо морали да постигнемо погодак, али фудбал је такав. Екипе су мотивисане у дербију, јер нико не жели да изгуби, али мислим да смо лепо стајали и играли, доминирали смо по мом мишљењу кроз цео меч – нагласио је Дегенек.

Похвалио је наш искусни дефанзивац младог Ераковића, као и остале младе саиграче.

– Похвалио бих младог Ераковића. Ово му је први сениорски дерби, одиграо је феноменално. Мислим да је он будућност нашег клуба. Навијачи Црвене звезде могу мирно да спавају, јер је он сигурна будућност наше одбране. На правом је путу и ово му је први дерби од многих у будућности. Имамо квалитетне младе играче – Николића, Гаврића, Петровића, Крстовића, Радуловића, Гаврића и Ераковића, као и комплетан тим. Све су то квалитетни и људи и фудбалери. Звезда има светлу будућност јер ће они бити носиоци игре у наредном периоду.

Остало је још само неколико дана до прве утакмице у групној фази Лиге Европе, а Дегенек је изнео очекивања пред меч са Хофенхајмом.

Имамо три дана да се опоравимо и припремимо за утакмицу у Немачкој. Ми играмо на три фронта – у првенству, купу и Европи – и једини у Србији већ четири године заредом. Борићемо се наравно, као и до сада. Верујем да ћемо се на крају радовати дуплој круни, као и пролазу даље у Лиги Европе – подвукао је Дегенек.

Претходни текстПобеда кадета и јуниора на старту лиге
Следећи текстЗвездина велика доминација у дербију