Млађе селекције КК Црвена звезда отварају сезону овог викенда

71

Утакмицом против новосадске екипе „Стар“ овог викенда за кошаркаше Црвене звезде мтс почиње јуниорска Триглав лига Србије. Меч се игра у суботу од 15 часова.

Кадетски погон нашег клуба такође са екипом „Стар“ започиње такмичење у Рода кадетској лиги Србије утакмицом која стартује у недељу од 14 часова у дворани „Баскет сити“.

Све млађе селекције КК Црвена звезда мтс (пионирска, кадетска и јуниорска) обезбедиле су на квалификационим турнирима претходних недеља пласман у јединствене лиге.

Након пионира који су то право изборили први, претходног викенда то су урадили и пионири и јуниор.

Јуниорски састав Црвене звезде као убедљиво најмлађи на турниру (играчи 2003 и махом 2004.годиште), што ни не чуди имајући у виду клупску политику да за јуниорску селекцију увек наступају млађи играчи који ће се калити кроз утакмице са старијм ривалима.

Тако су боје црвено-белих на овом турниру бранили играчи 2003, 2004. и чак 2005. годишта. Један од разлога такве политике је свакако прилагођавање Евролиги где адидас Неxт генератион турнир играју играчи 2003. и млађи. Излазно годиште у такмичењима у Србији је 2002, а ти играчи нису наступали за Црвену звезду на овом турниру.

Свакако, изабраници тренера Милоша Обреновића су успели да остваре примаран циљ и са две победе остваре пласман у Јединствену јуниорску лигу Србије. У 1. колу Црвена звезда је била веома убедљива, савладала је Визуру резултатом 83:41. Михаил Наумоски је у том мечу постигао 20 поена, а пратио га је Никола Шарановић са 17. У 2. колу Партизан Нис је савладао црвено-беле резултатом 81-60, а у редовима Звезде истакли су се Филип Бранковић са 17 поена и Огњен Матовић који је постигао 15 кошева. Треће коло, вредно пласмана у Јединствену јуниорску лигу носило је сусрет са екипом Слодеса. Млади састав црвено-белих изнео је притисак и славио резултатом 61-54, пре свега захваљујући одличној игри у одбрани. Најбољи у саставу Црвене звезде били су Огњен Вукаш који је постигао 21 поен, а Никола Шарановић је додао 14.

Претходни текстОдбојкашицама нова три бода
Следећи текстЗвезда ТВ | Неки нови клинци