Уб до победе на свом терену

82

Екипа Уба је у сусрету петог кола Суперлиге Србије остварила победу против Црвене звезде резултатом 3:1 (23:25, 25:19, 25:23, 25:22).

Александар Владисављев је одлучио да искусној екипи из Уба супротстави поставу у саставу Ђорђевић-Таубнер, Тасић-Сајић и Делић-Родић. Одлучно су наше првотимке почеле овај сусрет и предност нису испуштале до самог краја. На 17:17 у игру су ушле Симић и Ашоња, а семафор је на крају показао 25:23 за Црвену звезду.

И други сет је почео у знаку претходног. Водиле су наше девојке до половине сета, да би Убљанке успеле да изједначе на 17:17. Покушао је Владисављев увођењем Симићеве и Ашоње, али домаће одбојкашице овога пута нису дозволиле да им се понови ситуација из првог сета. Искуство је свакако била њихова предност и овај сет им је припао прилично убедљиво.

На месту техничара је у трећем сету почела Јована Симић. Наше девојке нису успевале да парирају разиграним играчицама Уба. Владисављев је Сајићеву заменио Цветковићевом, а на 16:9 је уместо Симићеве увео Милу Ђорђевић. Одбојкашице Црвене звезде су појачале темпо и смањиле предност на 22:19, али у овом сету нису дошле даље од двадесет трећег поена и резултат је на крају био 25:23 за Уб.

Слично претходном сету наше девојке су се у завршници резултатски примакле противницама, али су искусне играчице Уба биле неумољиве у нападу, пре свега Вулинова и Ранковићева. На крају су славиле домаће одбојкашице после 25:22 у завршном сету.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Милица Тасић са 17 поена, док је у екипи Уба највише поена освојила Јелена Вулин (23).

У шестом колу Црвена звезда дочекује екипу суботичког Спартака.

УБ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (23:25, 25:19, 25:23, 25:22)

Уб, дворана: СХ Уб. Судије: Станислава Симић и Александар Петровић

УБ: Ђурђевић С. (либеро), Божић М. 2, Глигорић А. 9, Стојковић А., Лукић К., Ранковић Љ. 18, Вулин Ј. 23, Тривуновић С., Кецман Љ. 13, Медић С. 13 Нису играле: Ђорђевић К. (либеро), Павловић Т., Митровић А. и Ђорђевић А. Тренер: Маријана Боричић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 16, Цветковић Т. , Родић И. 10 , Вукомановић К. (либеро), Сајић Н. 9, Милуновић М. , Ђорђевић М. 1, Ашоња А. 4, Тасић М. 17, Делић Ј. 9, Симић Ј. . Нису играле: Станковић К. (либеро), Врцељ Т. и Вучићевић С. Тренер: Александар Владисављев

Претходни текстЦрвено-бели одлични на Трофеју Синђе
Следећи текстПораз рукометашица на старту Супер Б лиге