Велика победа Црвене звезде над Басконијом!

41

Кошаркаши Црвене звезде мтс фантастично су отворили евролигашку сезону у Београду и поред чињенице да су је започели у празној хали “Александар Николић” и без бучне подршке са трибина која би била велика превага у оваквим утакмицама.

Кошаркаши Црвене звезде су резултатом 90-73 победили Басконију у другом колу Евролиге и одличном игром донели прве бодове црвено-белима, а тренеру Саши Обрадовићу прву победу на клупи као тренера у дуелу са шампионом Шпаније.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Џордан Лојд са 30 поена у утакмици у којој су црвено-бели играли агресивно у одбрани од самог старта утакмице, одлично шутирали, и зауставили најважније играче Басконије који су пре само 7 дана декласирали екипу Реала на свом паркету.

Прво полувреме донело је добар старт Црвене звезде, која је брзо стекла 5-7 поена предности, играла врло чврсто у дефанзиви, а на велики одмор отишло се са предношћу црвено-белих 36:31.

Трећа четвртина донела је превагу у овом мечу. Црвена звезда је кренула фуриозно, направила серију 7-0, а предност је расла из минута у минут.

Одбрана је и даље функционисала одлично, скок ривала у нападу који је представљао проблем у првом полувремену је исконтролисан у наставку, а напад је и даље ишао као “подмазан” о чему говори податак да је Црвена звезда шутирала бриљантно: 17 33 за два, 13-25 за три и само један промашај са линије слободних бацања (17-18)!

Иако је у једном тренутку постојала бојазан да ће квар семафора “охладити” играче због паузе од 10-ак минута топ се није догодило,а црвено-бели су у истом ритму мирно привели утакмицу крају и забележили вредну победу која ће много значити у наставку сезоне.

Тренер КК Црвена звезда мтс Саша Обрадовић: “Јако сам срећан због ове победе и начина на који смо дошли до исте. Осећај је као да сам освојио пехар. Нажалост, без навијача, јер нам они изузетно недостају, кошарку играмо због њих. Сви знамо колико нам они значе и без њих свака се победа теже узима. У првом делу одиграли смо јаку одбрану, само нам је одбрана нападачког скока била проблем и то смо у међувремену решили. Свих 40 минута имали смо игру у својим рукама. Дали смо неке шутеве Гиједраитису који је њихов најбољи шутер, што не сме да се дешава. Добар допринос целе екипе је велики, зато је таква целокупна слика ове победе којој нема шта много да се замери”, рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Марко Симоновић: “Сјајна утакмица, сјајна! Мислим да смо 40 минута играли одбрану како треба, од ње све и полази, а од самог старта смо меч увели у наш ритам, онај који нама одговара. Показали смо им да не могу они овде да траже оно по што су они дошли. Честитке свима на победи, првој и то у другом колу. Показали смо да је утакмица у Истанбулу била лоше вече, што је негде и нормално. А што се вечерас тиче, моје тројке нису толико битне, колико то да је остварена победа и да је цео тим одиграо сјајно. Што се тиче публике, ја стварно не могу да вам опишем колико је чудно играти у овој сали евролигашку утакмицу без њих. Ево, да кажем, у своје име и свих из свлачионице, да нам навијачи јако недостају. Волимо их и надамо се да ће што пре да се реши здравствена ситуација па да се видимо”, рекао је један од јунака победе у петак увече у Београду.

Црвена звезда мтс : Хол 7 (11 ас), Волден 9, Лојд 30 (5-8 за три), Давидовац 6, Лазић 2, Рит 3, Раданов, Добрић 3, Симоновић 16 (4-5 за три), Јагодић-Куриџа 6, Симанић, Кузмић 8 (8ск).

Кошаркаши Црвене звезде мтс већ у суботу путују у Чачак где их у недељу очекује меч 2.кола АБА лиге са Борцем, а већ у уторак у Београд стиже екипа Жалгириса (19 часова).

Претходни текстПоследња утакмица и поздрав за Мајкла Оџа
Следећи текстРибница однела бодове у Краљево