Обрадовић и Лојд: Басконија још већи изазов

56

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак отварају сезону Евролиге у Београду утакмицом са Басконијом актуелним шампионом Ендеса лиге.

Тим који са клупе поново предводи искусни тренер Душко Ивановић, а на паркету бекови Вилдоза и Пијерија Хенри.

Пред црвено-белима је тежак посао, посебно и због чињенице да на трибинама хале „Александар Николић у петак од 19 часова неће бити навијача и присталица Црвене звезде који су врло често били превага на страну црвено-белих у евролигашким утакмицама.

Због пандемије вируса Ковид-19, утакмица се игра без присуства публике и медија, само уз присуство најнеопходнијег особља у дворани, делегата, судија, и представника КК Црвена звезда.

Тренер КК Црвена звезда мтс, Саша Обрадовић:

Након Цибоне, имамо два озбиљна тренинга за припрему против исто тако озбиљног ривала екипе Басконије. Шампион АЦБ лиге, екипа која је сигурно и појачану односу на прошлу сезону у којој су освојили титулу. На свакој позицији имају искуство и квалитет, по два одлична играча на свакој позицији. Имају велику чврстину, могућност да комбинују на позицијама, добре шутере, одлично трче. Имају плеја који све то контролише. Басконија је још већи изазов него Фенербахче са којим смо играли на старту сезоне. Нисмо добро одиграли тај меч, под утиском старта сезоне, дуге паузе уз недостатак тих тежих и већих утакмица у том периоду. Сада полако треба да улазимо у такмичарски ритам на највишем нивоу, и покушамо да добијемо што више утакмица – рекао је тренер Обрадовић у најави овог меча и осврнуо се на околности у којима се игра кошарка ове сезоне:

Нећемо имати наше навијаче који би нам донели огромно самопоуздање и предност нашем тиму. И то јесте проблем, али морамо да се фокусирамо на оно на шта можемо да утичемо. Цела кошаркашка заједница реагује на ово, види се велика пауза, види се неуиграност, све је помало успорено. Морамо да сачувамо игру, јер су тешки услови у којима играју све екипе. Наравно не по цену живота, али морамо да сачувамо игру, ако се догоди још једна пауза, не знамо како ћемо решити ту ситуацију – завршио је тренер црвено-белих.

Џордан Лојд:

Нисмо се добро показали против Фенера, много тих малих ствари које су важне у једној утакмици урадили смо погрешно. Победили смо практично сами себе. Међутим, анализирали смо тај меч, и врло позитивни очекујемо следећу утакмицу са Басконијом. Сјајан тим, одлични нападачи, шутери, у том мечу биће врло важно да зауставимо њихове најважније играче. Ми смо тим који је окренут чврстој одбрани, морамо да будеко фокусирани, опуштени и да играмо нашу игру, и онда верујем да имамо шансу – рекао је Џордан Лојд пред меч са Басконијом.

Меч са Басконијом увод је у изузетно напорну недељу у којој ће црвено-бели одиграти 4 утакмице. Након Басконије, следи пут у Чачак и утакмица са Борцем (недеља од 17 часова), нови евролигашки дуел следи већ у уторак од 19 часова против Жалгириса у хали Александар Николић, у четвртак и гостовање АСВЕЛ-у, а у недељу и дерби кола АБА лиге са Морнаром у Београду.

Претходни текстЗвездини играчи на позајмицама
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих селекција