Звезда гради игру из дефанзиве

51

Веома убедљиви су били фудбалери Црвене звезде у Лучанима и савладали домаћу Младост резултатом 4:0, а о офанзивном приступу који негује Дејан Станковић говори чињеница да је велики број наших напада кренуо из дефанзиве – прецизније, од Милоша Дегенека.

Управо је репрезентативац Аустралије учествовао у највећем броју напада нашег тима. Он је био део чак 104 офанзивне акције, а поделио је и највише пасова – 75. Није изненађујућа информација да је са Панковим комбиновао чак 27 пута, али је највише додавања разменио са Николићем – чак 30, што говори о томе да Звезда игру стрпљиво гради из последње линије. Такође, комбиновао је и са Иванићем 18 и са Петровићем 15 пута и показао да је веома функционоалан као играч који из последње линије тима делује у офанзивним акцијама. Добру сарадњу су имали и Панков и Петровић, те су разменили 18 додавања.

Ипак, одговоран је био Дегенек и у задњој линији. Осим тога што нисмо примили погодак, што је заслуга читавог тима, двадесетшестогодишњи штопер је имао највише одузетих лопти у нашем тиму. Он је неутралисао укупно осам напада Младости, а запажени у том сегменту биле су и наше младе наде – Петровић и Николић са шест одузетих лопти. Добри су и у ваздушним дуелима били наши штопери, с тим да је Панков био за нијансу бољи, па их је освојио пет, а Дегенек три.

У прилог свему говори и чињеница да су наши дефанзивци веома опасни за противнички гол, а управо је Радован Панков после прекида погодио мрежу Младости у 70. минуту.

Претходни текстУ Србији никад убедљивији
Следећи текстУпознајте Арарат, Звездиног противника у пле-офу за Лигу Европе