Упознајте Арарат, Звездиног противника у пле-офу за Лигу Европе

97

Црвена звезда ће у оквиру последњег, четвртог кола квалификација за Лигу Европе гостовати јерменском шампиону – Арарату, у мечу који ће бити одигран 1. октобра од 16 часова по српском времену.

Екипа Арарата је, баш као и Црвена звезда, такмичење почела од првог кола квалификација за Лигу шампиона. Већ на првој препреци Јермени су посустали када их је, после продужетака, избацила кипарска Омонија резултатом 1:0. У другом колу квалификација за Лигу Европе, екипа Арарата је, поново после продужетака, прошла даље. Овога пута успели су да избаце луксембуршку Фолу Еш резултатом 4:3. У претходној, трећој рунди квалификација за друго по реду најквалитетније такмичење у Европи, Арарат је, и овога пута после продужетака, изашао као победник у дуелу са словеначким Цељем резултатом 1:0. Занимљиво је да су Јермени били домаћини у свим квалификационим рундама, а тако ће бити и у четвртак када ће дочекати нашу екипу.

Фудбалски клуб Арарат основан је пре само три године. После само две године клуб је успео да освоји и прву титулу шампиона 2019. године. Исти успех остварили су и прошле сезоне, када су као први на табели са 52 освојена бода, постали прваци Јерменије другу годину заредом. Од 22. јула ове годиен на клупи Арарата седи шпански стручњак Давид Кампања. Он је предводио Арарат на седам мечева у којима је остварио две победе, два ремија и три пораза.

У претходној сезони најбољи играч и најбољи стрелац тима био је репрезентативац Зеленортских острва Мејлсон Лима који је постигао осам погодака, као и шест асистенција. Други стрелац тима био је Јудуф Отубањо са седам постигнутих голова. Најбољи асистент у екипи Арарата био је Закарија Саного са седам уписаних додавања за гол. Такође, једини Србин у јерменској екипи налази се на голу. Стефан Чупић, бивши чувар мреже ОФК Београда и Вождовца, усталио се на голу Арарата и у овим квалификацијама на три утакмице примио је четири гола.

Сусрет између Арарата и Црвене звезде на програму је 1. октобра. И овога пута се игра само један меч, а уколико Црвена звезда тријумфује на овом мечу играће по четврти пут заредом групну фазу европских такмичења.

Претходни текстЗвезда гради игру из дефанзиве
Следећи текстОгњен Кузмић црвено-бели још две сезоне