Црвена звезда убедљива на старту Глорија Купа

56

Кошаркаши Црвене звезде су убедљиво победили Турк Телеком на старту Глорија купа – 83:54 (19:14, 28:17, 16:11, 20:12) који се игра у Анталији.

Црвено-бели су одиграли изузетно чврсту утакмицу у којој су практично водили од самог почетка до краја, а у листу стрелаца нису се уписали само Лазић и Ускоковић (Волден није играо због лакше повреде скочног зглоба).

Најефикаснији у тиму Црвене звезде били су Џордан Лојд и Дејан Давидовац са по 17 поена. Истакао се Дуоп Рит са 13 поена и десет скокова, док су по девет поена имали Ленгстон Хол и Огњен Добрић.

Алекса Раданов је убацио шест, Огњен Кузмић и Бориша Симанић по четири, а Марко Симоновић и Марко Јагодић-Куриџа по два.

Црвено-бели су за два поена шутирали 35-19 (54 посто), за три поена 30-10, а у сегмент у коме су потпуно надиграли ривала (који је ове године оформио изузеетно јак састав) били су скокови 47-31 за црвено-беле.

Звезда ће наредни меч играти у петак од 19.30 према раније утврђеном распореду против победника меча број 2 на купу а то је Каршијака, која је претходно савладала Фенербахче.

Претходни текст“Црвено-бела крв” 19. пут!
Следећи текстИза југа Маракане – Млађи кадети имају рецепт за дерби