Омладинци чувају трон

53

Настављају омладинци Црвене звезде да показују раскошан таленат, па су тако и данас, упркос голу заостатка на полувремену, успели да преокрену резултат и тријумфују над крагујевачким Радничким 3:1. Меч је обележио феноменалан погодак Николе Кнежевића у 86. минуту, који се и пре тога уписао у стрелце са беле тачке, а резултат је преокренуо Никола Митуљикић.

Црвена звезда – Раднички 1923 3:1 (0:1)

Судија: Игор Ковачевић.

Стрелци: Кнежевић у 48. (из једанаестерца) и 86. и Н. Митуљикић у 65. минуту за Црвену звезду, а Драмићанин у 28. минуту за Раднички 1923.

Црвена звезда: Ћопић, Лазић (од 87. Икановић), Деспотовски, Крстић (од 87. Гајинов), Д. Петровић, Пантић (од 71. Ј. Митуљикић), Ћурић, Станковић (од 78. Стојановић), Кнежевић, Н. Митуљикић, Бачанин (од 56. Бранковић).

Раднички 1923: Спасојевић, Павловић, Дукић (од 75. М. Радосављевић ), Гвозденовић (од 70. Димић), Н. Радосављевић, Лакићевић, Драмићанин (од 53. Милошевић), Арсенијевић (од 70. Јанићијевић), Симовић, Милојевић, Ђорђевић (од 75. Илић).

Жути картон: Радосављевић (Раднички 1923).

Претили су ударцима са дистанце Неђићеви пулени, прво је Кнежевић у 15. минуту шутирао са ивице казненог простора поред гола, а онда се и затресла статива после Ћурићевог покушаја са више од двадесет метара. Шутирао је Кнежевић из слободног ударца у 26. минуту, али овог пута је пречка спасила гол гостију.

Крагујевчани су из прве прилике дошли до вођства. Играо се 28. минут када је Симовић упослио Драмићанина, а фудбалер Радничког је рутински реализовао пас и послао лопту иза леђа Ћопића. Шутирао је Митуљикић у 30. и 39. минуту, али није дошло до изједначења.

Ипак, до поравнања резултата је дошло на старту другог дела игре. Непрописно је стартовао Ђорђевић над Лазићем, одговорност је преузео Кнежевић и сигурним ударцем са беле тачке изједначио у 48. минуту.

Имао је Бранковић две добре прилике у 60. и 62. минуту, али је прво главом, па онда ногом шутирао поред гола. Црвено-бели су дошли до преокрета преко Николе Митуљикића који се феноменално снашао у казненом простору у 68. минуту и рутински савладао Спасојевића.

Ударац Стојановића из 84. минута који су на гол-линији зауставили дефанзивци гостију, био је увертира у оно што је уследило два минута касније, а то је мајсторија Николе Кнежевића. Талентовани везиста је са више од двадесет метара шутирао пуном и погодио само рашље гола који чува Спасојевић и поставио коначан резултат.

Претходни текстМркела после гостовања Тирани
Следећи текстЗекић освојио завршни Мастерс ТСС