Мркела после гостовања Тирани

47

Упркос томе што је Црвена звезда прошла у наредну рунду квалификација за Лигу шампиона, спортски директор клуба Митар Мркела био је незадовољан и дан после меча са Тираном.

– Хоћу да честитам играчима и стручном штабу победу и пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона. Ово је четрнаести противник заредом кога смо у годинама за нама победили и избацили на нашем путу ка зацртаном циљу. Прешли смо невероватан пут и великим победама и сјајним резултатима клуб смо довели са 209. на 55. место на УЕФА ранг листи. Јесте то велики успех и треба да будемо поносни због тога. Али то је прошлост. Морамо да се окренемо ономе што нас чека сутра. Наши играчи морају да схвате да Црвена звезда расте из дана у дан, и да расту и наша очекивања и очекивања наших навијача и медија и целокупне јавности. Морају да схвате да играјући за Звезду имају огромну одговорност. Није важно само да се победи него је важан и начин на који Звезда побеђује. Не сме да се игра онако како је Звезда играла синоћ у Тирани. Играли смо недопустиво слабо. То није Звезда коју желим. Синоћ на аеродрому сам разговарао и са Декијем Станковицем и он је свестан свега. Али о детаљима нећу, јер желим да то остане унутар наше куће. Направили смо добар тим, можда и најбољи у последњих шест година и нормално да су очекивања велика.

Мркела подвлачи и следеће:

Јесте био притисак око ове утакмице, али то је Звезда. Увек је неки притисак. Рекао сам већ раније, а сада ћу поновити- ко није спреман да игра, да ради и да живи под притиском, тај није за Црвену звезду. Незадовољан сам и љут, нећу рећи да сам разочаран, јер смо победили. Само због победе то нећу рећи. Све остало није ваљало и овако више неће моци. Предстоје нам разговори са играчима. Морају да мењају свој карактер и своје навике. Морају да буду храбрији и одважнији, морају да буду свесни да носе дрес Црвене звезде. Нема у Звезди минулог рада и самозадовољства. Верујем у тренера Дејана Станковића и његов стручни штаб, верујем у ове играче. Имамо времена до трећег кола и 15. септембра да исправимо све уочене греске и решимо проблеме. Мора ово много боље. Чека нас још много посла – закључио је Мркела.

Претходни текстНова победа кадета
Следећи текстОмладинци чувају трон