Црвена звезда у финалу Купа Србије

116

Још један вечити дерби и још једна победа актуелног шампиона и браниоца купа Србије Црвене звезде.

Звезда је до победе од 28:20 (10:14) стигла са много среће, муке и труда и тако се пласирала у ново финале.

У 10. минуту утакмице пао је први есеј. Партизан је био у нападу, дубоко на половини ривала, али је Александар Ђорђевић прочитао јадан пас противника и пресекао лопту. Уследила је трка на 60 метара између Ђорђевића из Црвене звезде и Стевана Стевановића из Партизана коју је добио играч у црвено-белом дресу. Очекивало се да ће као и много пута пре у последње три године, црвено-бели потпуно преузети иницијативу, и лако доћу до победе, али са тим се нису слагали играчи Партизана, који су само пет минута касније есејем Владимира Милутиновића и голом Џавида Јашарија поравнали резултат на 6-6.

Уследио је период у коме су црно-бели били знатно конкретнији и опаснији, који је у 24. минуту материјализовао Стеван Стевановић другим есејем за Партизан. До краја првог полувремена наши рагбисти су се трудили свим силама да преокрену резултат. Ипак, то им није пошло за руком, иако је Денис Ченгај у 38. минуту постигао други есеј за црвено-беле. Ипак, Партизан је остао у вођству јер је Милош Зоговић промашио додатни шут на гол. У последњем минуту Џавид Јашари је из казненог ударца повећао предност гостију на 14:10, што је био и коначан резултат првог дела.

Кључни моменат утакмице догодио се одмах на старту другог полувремена. Бранко Чарапић пробио се кроз одбрану нашег тима, али уместо да положи лопту иза есеј линије, урадио је то грешком метар испред ње. У следећем нападу Душан Милутиновић је унео лопту у есеј простор Звезде, али га је Војислав Дедић спречио у намери да је положи. Само минут касније једини странац у црвено-белом дресу, Аустралијанац Данијел Вотсон постиже трећи есеј за Звезду. Милош Зоговић је прецизан, па црвено-бели по други пут долазе у вођство на утакмици, овај пут са 16:14. Звезда је чувала предност све до 63. минута када Драган Јанковић есејем, и Џавид Јашари поново доносе предност Партизану од 20:16. Њихова радост није дуго трајала јер Звезда само три минута касније, другим есејем Дениса Ченгаја и голом Зоговића по трећи пут стичу предност 22:20. Тачку на неизвесну утакмицу ставио је Вотсон у 76. минуту за коначних 28:20.

Црвено-бели су овим тријумфом обезбедили финале Купа Србије у коме ће наредног викенда одмерити снаге са екипом Дорћол Тигрова, која је у Нишу савладала домаћи Раднички са 36:18.

Црвена звезда – Партизан 1953 28:20 (10:14)

Београд – Стадион: СЦ Инге. Гледалаца: 150. Судија: Ђорђе Дивић. Помоћници: Стефан Стаменић, Каролина Близинац (сви Београд).

Поени за Црвену звезду: 5 есеја – Ђорђевић Александар 10. мин, Ченгај Денис 38. и 66. мин, Вотсон Даниел 43. и 76. мин. Голови: Зоговић Милош 4/5.

Поени за Партизан 1953: 3 есеја – Милутиновић Владимир 15. мин, Стевановић Стеван 24. мин, Јанковић Драган 63. мин. Голови: Јашари Џавид 4/4.

Црвена звезда: Вотсон Даниел, Вулић Никола, Ћалић Милош, Николић Владица, Жујић Ненад, Ђурић Никола, Жарковић Балша, Штрбац Вук, Трифуновић Рајко, Дедић Владислав, Зоговић Милош, Недељковић Стефан, Јанковић Марко. Резерве:Ђорђевић Александар, Дедић Војислав, Миловановић Валентино, Ченгај Денис.

Партизан 1953: Јанковић Драган, Манојловић Немања, Милутиновић Владимир, Стоиљковић Михаило, Војиновић Павле, Павловић Александар, Јашари Џавид, Милутиновић Душан, Чарапић Бранко, Кушић Владо, Абидиновић Дарии, Карановић Велибор, Стевановић Стеван. Резерве: Бибић Денис, Бибић Енис, Ненадовић Вања, Илић Михаило.

Претходни текстЛазару Стекићу злато на 1. трци МТБ Купа
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Јакуп Затрић (1952–2020)