Дуле Савић и Дика Стојановић у Управном одбору

310

Црвена звезда је добила два појачања, јер су у Управни одбор нашег клуба кооптиране играчке легенде – Душан Дуле Савић и Стеван Дика Стојановић.

Прослављени двојац чије се мишљење изузетно уважава код звездаша сада ће имати већу одговорност и функцију у клубу чије су легенде. Они ће својим знањем и искуством бити велика појачања за наш Управни одбор.

Душан Савић је човек који је у свом деветогодишњем боравку у сениорском тиму Црвене звезде одиграо 411 утакмица и постигао 276 голова. Шездесетпетогодишњи Убљанин који је каријеру почео у локалном Јединству је после играња у нашег клубу носио дресове Хихона, Лила и Кана. Навијачи, некада веома мобилног нападача највише памте по утишавању Лондона у утакмици осмине финала Купа УЕФА против Арсенала, када је поготком на „Хајберију“ одвео наш тим у следећу рунду такмичења. Дуле је био спортски директор нашег клуба од 1998. до 2005. године и за тих седам година освојио три титуле и четири национална купа, а био је и део Управног одбора Црвене звезде од 2012. до 2014. године. Његов син Вујадин је такође бивши фудбалер Црвене звезде.

Стеван Стојановић је прослављени голман нашег клуба, најпознатији по томе што је 29. маја 1991. године са траком око руке подигао трофеј намењен освајачу Купа европских шампиона, када је Црвена звезда после бољег извођења пенала савладала Марсеј. Популарни Дика је првом тиму прикључен после омладинског стажа, а шансу је добио тек у сезони 1986/87 и за наш клуб бранио на 259 утакмица. По одласку из Црвене звезде наступао је за Антверпен, Клопенбург и Астерас. Као функционер, био је спортски директор нашег клуба од 2005 до 2008. године и освојио две дупле круне.

Претходни текстЗвезда лако до полуфинала Купа Србије
Следећи текстПородична традиција – Никола Топић нова узданица Црвене звезде