Звезда креће са тренинзима од понедељка

29

Фудбалери Црвене звезде од понедељка 4. маја враћају се групним тренинзима на стадиону „Рајко Митић“, али у складу са инструкцијама за отпочињање тренажног просеца на отвореном Министарства омладине и спорта у Србији, а које је Фудбалски савез Србије проследио клубовима.

Наши играчи су од почетка Ванредног стања уведеног 15. марта вредно тренирали код својих кућа по плану и програму које им је доставио стручни штаб на челу са тренером Дејаном Станковићем. И повратак на групне тренинге, али у ограничењу које је због превенције спречавања ширења вируса ковид-19 прописала наша Влада, такође је спремно дочекан јер је стручни штаб темељно припремио план рада. С обзиром да то да је дозвољено да на терену максимално буде 10 људи, плус двојица чланова стручног штаба поред терена, тренер Дејан Станковић ће заједно стручњаком за кондицију Федериком Панонћинијем радити са играчима у три групе и то у три различита термина. У првој и у другој групи биће по осморица фудбалера, у трећој седморица док ће голмани радити одвојено на другом терену и у свом термину. Поред Станковића, Панонћинија и фудбалера, сходно инструкцијама поред терена биће један масер и још један тренер.

Фудбалски клуб Црвена звезда поштује све одредбе Владе Републике Србије, не само за време Ванредног стања већ је и пре његовог увођења применио све мере превенције у борби са ковид 19. Уз много атипичних услова везаних за сам процес тренинга, а односи се на број фудбалера на терену, растојање међу њима и још много детаља, у добијеним новим Инструкцијама за тренинге на отвореном постоји и низ одредби које се односе на сам процес хигијене, како за спортисте тако и за остале раднике, од самог уласка на стадион па све до одласка кући. Клуб је такође извршио припремне радње да се спроведу све превентивне мере које су прописали Влада и Министарства.

За време пандемије наш клуб, стручни штаб и играчи још једном су показали друштвену одговорност и хуманост јер су финансијски учествовали у коповини респиратора када је буило најважније, поклонили Инфективној клиници у Београду 4.000 тестова за корону, спровели једиствену тронедељну акцију помоћи члановима клуба и ветеранима старијим од 65 година…

Фудбалски Савез Србије још увек није донео дефинитивну одлуку када ће се и у ком формату наставити Супрлига Србије, али Црвена звезда наставља са свим својим акцијама. Тако ћемо наставити да продајемо улазнице за прву следећу утакмицу на стадиону „Рајко Митић“ која ће бити одиграна са публиком и то по цени од 75 динара. Ова одлука донета поводом 75. рођендана клуба још 4. марта је остала на снази а цео приход од продаје улазнице иде у хуманитарне сврхе и то за помоћ оделењу за нефрологију Универзитетске дечје клинике у Тиршовој и манастиру Церенска река на Косову и Метохији.

Претходни текстТурина: Ускоро стижемо до 30 хиљада чланова
Следећи текстЗавршена одбојкашка такмичења у 2019/20. такмичарској години