Турина: Ускоро стижемо до 30 хиљада чланова

102

Пројект менаџер фудбалског клуба Црвена зведа Предраг Турина и током ванредног стања вредно ради са својим тимом. Гостујући на Звездиној телевизији, говорио је о многим темама везаним за чланство, о акцијама које наш клуб спроводи, како сада изгледају њихове активности, а како ће изгледати и у будућности.

Фудбалски клуб Црвена звезда је недељу дана пре проглашења ванредног стања кренула са активностим и припремом људи који ће радити од куће. Ми смо почетка свега овога дочекали спремно и већ у понедељак 16. марта, првог радног дана, комплетно чланство пребацили на он-лајн. Људима смо поделили рачунаре и они од куће раде сваког дана. Имамо званичан састанак целе групе сваког јутра, и то јако добро функционише. Има много ствари које треба урадити у базама чланова и сезонаца, тако да ово време Чланство активно користи и многи људи ће на јесен и лето бити изненађени неким иновацијама у том сектору – почео је Турина.

Звезда показује да мисли и на оне најугроженије, а акцијама помоћи члановима преко 65 година, као и тиме што ће медицниским радницима у Ковид болницама доделити сезонске улазнице, јасно показује колико је велики клуб.

– Наш клуб је једна друштвено-одговорна организација и показујемо да смо део ове земље и народа. У сарадњи са Министарством здравља одучили смо да свим медицинским радницима из Ковид болница, који то желе, обезбедимо бесплатне сезонске улазнице за следећу такмичарску сезону и то ће бити на трибинама који они желе. Ми ћемо у склопу нашег сервиса отворити специјални број у наредних 10-15 дана када се будемо вратили на стадион и онда ће процедура доделе карата бити јасно дефинисана и свако од њихи ће знати када ће у наредних месец дана моћи да се пријави и да добију бесплатне сезонске карте. То је наставак неких акција нашег клуба које смо имали у претходних годину дана. Донирали смо 100 хиљада евра клиници у Тиршовој. Заједно са компанијом и партнером „Моцарт“ донирали смо ултразвучни апарати дечијој клиници у Нишу, а наши играчи и Дејан Станковић донирали су новац за респираторе и 4000 тестова за корона вирус. Видимо колики је то низ хуманитарних активности, а тиме смо се бавили и пре ванредног стања.

Звездине акције помоћи најстаријим члановим ођекнуле се, не само у Србији него и у свету.

– Видео сам да смо заузели и део националног дневника на РТС, а пратио сма и неке стране сајтове где су сви дали доста на значају последњој акцији везаној за медицинске раднике. У Великој Британији је то доста ођекнуло, тако да је велико задовољство радити у клубу, јер показујемо да имамо сјајне идеје и људе који могу да их реализују. Имали смо добру организацију, требало је позвати сваког члана старијег од 65 година и како доћи до адресе, одредити руте колико временски треба стићи до неких дестинација и вратити се у Београд. Сада то делује као добро уходано, али иза тога стоји добра организација неколико сектора клуба као и спортског дела. Наши играчи из првог тима, Графичара, али и омладинци су такође учествовали. Клуб је показао да сви учествујемо заједно и да можемо направити невероватне ствари.

Звезда и навијачи имају везу која је нераскидива, а Турина није крио задовољство до сада урађеним.

– Ми смо као клуб пре свега поносни што смо на почетку године прешли 28 хиљада чланова што је невероватан број и највећи у нашој историји. Нећемо стати јер Звезда никада не стаје, увек иде ка вишим циљевима. Нађа жеља је да ускоро пређемо цифру од 30 хиљада чланова, па ће онда и три звездице које носимо због броја од 30 освојених титула, а надамо се ускоро и 31. значити и 30 хиљада чланова такође. Ми смо обишли око 300 чланова који су преко 65 година. Толико их има у бази, а неки тек треба да добију наше пакете, емоције су превелике у сваком сусрету са њима. Ти људи су 50 и више година уз клуб. Њихово искуство је веома значајно, свака њихова реченица одише животним знањем и искуством. Велика лепеза различитих занимања и свако од њих има неку занимљиву кратку причу да нам каже у том тренутку и то показује да клуб мора да саслуша сваког навијача, а исто тако навијачи су ти који дају ветар у леђа читавом клубу и када је лоше, али и сада када смо постигли сјајне резултате. У склопу посете старијим играчима ми смо посетили и неке од наших ветерана – Ратомира Дујковића, Владицу Поповића, Милоша Шестића, Милета Јовина, Цвјетина Благојевића – и њихова размишљања су такође занимљива и они су срећни што су добили нови вид пажње. Цела пандемија је показала колико смо ми велики као клуб и како ми дајемо на значају баш сваком појединачном члану клуба.

Током акције наши чланови су нам показивали бројне сувенире, дресове, карте које су они годинама скупљали и тиме показују колико је заправо љубав према Звезди велика.

– Ми показујемо, у контакту са свим тим људима, да смо једна велика фамилија и као такви функционишемо тако да када дођемо код неког члана породице они нас уведу у двориште где су и чланови њихове породице, деца, унуци који су у Звездиним обележјима. Сваки тај детаљ и види комуникације показује колико је љубав велика према клубу, јер 50 и више година исти клуб, одобу или било шта је заиста невероватно и не може се мерити ни са чим. Колико год Звезда даје својим навијачима, они понекад показују да дају више клубу, и када се сви скупе на стадиону, сада 50-55 хиљада људи, а некада и 100-110, то је невероватна енергија која вуче наше играче који некада дају и 105 одсто својих могучности и баш тад чинимо неке невероватне ствари на терену.

Турина је објаснио и колико је било тешко у време пандемије корона вируса и ванредног стања доћи до сваког звездаша.

– Има разних забрана, које су оправдане и јасно дефинисане, а ми се трудимо да у складу са тим и ми поступамо. Користимо мало групе људи и мини-бус, који је купљен од новца од чланарина који је ишао на рачун наше Фондације. Тај аутобус има и своју хуманитарну креативност, а када све ово прође имаће и своју спортску страну приче и развозиће наше млађе категорије где год буде потребно. Ми смо указивали на бројне новине у сервису за чланство последних година. На неки најлепши начин је тај аутобус постао део тог црвено-белог каравана по Србији. Ми наравно нећемо ни након пандемије престати са обиласком наших навијача по Србији и региону. Иначе су биле у плану активности по питању црвено-белог каравана па очекујем да ћемо, када све ово прође, моћи да обилазимо у неким другим оквирима обилазимо наше чланове. Само чланство и даље ради он-лајн учланивање путем сајта будидеозвезде.рс где могу да се учлане као у претходном периоду где год да се налазе.

Пројект менаџер нашег клуба рекао је и неке нове планове за будућност.

Ми смо имали у плану да посетимо неке од клубова навијача који су прлилно далеко од Србије, па су били направљени договори за Лондон, Чикаго је био у завршној фази договора. Наравно не заборављамо ни епицентре навијача у Србији, Црној Гори и Републици Српској. Ја очекујем од августа или септембра да ћемо кренути у реализацију свих тих планова. Мислим да ће и уз добре резултате нашег тима сви навијачи бити још задовољнији. МИ ћемо врло спремно дочекати наставак сезоне када год он буде био, као и летње квалификације. Кроз све утакмице ће то Чланство пратити, кренућемо у ново издавање сезонских карата, такође бавићемо се медицинским радницима из Ковид болница, као и свим навијачима са којима смо имали одличну сарадњу. МИ смо прошле сезоне по први пут поделили и сезонске карте инвалидима који су редовни на нашим утакмицама и у складу са њиховим потребама организовали више од 80 места на источној трибини која су специјално уређена само за њих – нагласио је Турина.

Претходни текстЗвезда трећи најуспешнији клуб Европе
Следећи текстЗвезда креће са тренинзима од понедељка