Борјан: Поносан сам на саиграче, тренере, Звезду

58

Милан Борјан је капитен Црвене звезде у правом смислу те речи. Лидер је на терену, вођа је био и у овим тешким временима Ванредног стања изазваног пандемијем корона вируса. Црвена звезда као клуб, тренер Дејан Станковић, саиграчи и он дали су значајан допринос држави и друштву у борби против пандемије.

Поносан сам на саиграче, на тренера, клуб јер смо заједнчки у овим тешким временима дали допринос држави и друштву у борби са пандемијом. Наши играчи су показали да нису само добри фудбалери, да нису само бројеви на терену, већ велики људи широког срца којима ја први скидам капу. Само су питали шта треба и колико, реаговали смо као један, као велика породица. Што ми и јесмо. Тренер Дејан Станковић, његов стручни штаб и цео наш клуб показали су у овим временима величину, достојну богате историје и свих начела и принципа на којима су постављени темељи и вођен живот Црвене звезде, ето, већ 75 година – наглашава Борјан.

Као капитен Борјан је паковао хуманитарне пакете у београдској „Штарк арени“ за пензионере, учествовао у купивини респиратора, тестова за корона вирус. И још много тога што не желе да откивају јер то подводе под интимом.

– Волим да помажем другима, једноставно сам такав. Водим се у животу оном пословицом „колико помажеш другима толико ће да ти се врати“, зато се често сам понудим за помоћ. Ускочили су и остали саиграчи, са Рашом сам паковао пакете у „Арени“, скупљали смо заједно новац за распираторе, па после тога и за тестове на корону. Све је то учињено заједно са тренером Дејаном Станковићем. Не могу да вам опишем колико сам срећан што играчи свакодневно носе пакете нашим старијим звездашима које је клуб обезбедио. И то чине са много љубави и разумевања. Људи се препознају у тешким временима, кад је мука, а ми смо потврдили да наши сви успеси у спорту и животу долазе јер смо часни људи научени да живимо као сложна фамилија. Морам да искажем дивљење и поштовање и свим другим људима који су у овим временима помогли Србији у овом великом искушењу.

Пандемија јењава, лекари су великим напорима успели да уведу вирус под контролу а играчи са нестрпљењем ишчекују информација о прекиду Ванредног стања и датуму наставка Суперлиге.

– Одужила се ова борба, тренирамо ми код куће по плану и програму стручног штаба али то не може да се пореди са радом у групи на терену, утакмицама. Знамо да ће нам бити потребно неко време да се поново припремимо и уђемо у ритам, али верујем да смо радећи код куће колико-толико сачували неку физички базу. Радујемо се вестима о смиривању пандемије, али и најавама да бисмо се до краја маја могли да вратимо утакмицама. Ужелели смо се тимског рада, дружења иако се чујемо свакодневно, утакмица, Маракане, најбољих навијача на свету…

Колико му је са спортске стране досадио карантин, толико је уживао у породичним чарима.

Имао сам срећом довољно врмена да се посветим супрузи и сину Филипу тако да сам максимално уживао у нашем породичном дому. Наиграли смо се са Филипом фудбала и кошарке прво у четири зида, па у нашем предворју. Снежана га је подучава енглеском и шпанском језику, квалитетно смо трошили време у кругу најмилијих. Породица је стуб свега, извор снаге, позитивних мисли, осмеха и творац великих дела – истиче Борјан.

Претходни текстИз архиве – Михајловић јунак драме са хепиендом
Следећи текстПантелић: Донирајте крв јер плазма спашава животе