Панчев: Победићемо пандемију дисциплином

100

Дарко Панчев, легендарни голгетер нашег клуба и један од перјаница златне генерације из 1991. која се је покорила Европу и свет, са породицом живи у Скопљу. Каже да у ванредним околностима проводи време као и већина људи на планети у овој пандемији корона вируса.

Мало се досађујем, мало гледам телевизију. Углавном сам са породицом, са децом која су мало нервознија од нас, да кажем старијих. За сада смо дисциплиновани, морамо бити такви, јер је ова болест јака и тешка. Потребно је слушати надлежне органе и поштовати правила, како у Скопљу тако и у Србији. Стручњаци кажу да је најбоља превенција управо изолација, тако да ја то поштујем у целини. Верујем да дисциплином можемо да победимо ово што нас је снашло – почео је Панчев.

Некадашњи фантастични центарфор објаснио је и како изгледа ситуација и у његовој земљи, као и да му карантин није непознаница.

Гледајући целокупну ситуацију у Европи, нарочито у Италији, Шпанији, Немачкој, као и у Америци, ми, за разлику од њих немамо превелики број заражених. Све је то у неку руку нормално, а уколико, понаваљам, будемо тим, будемо дисциплиновани, можемо за неких месец дана победити ову битку која ипак није тако наивна. Нажалост, људи умиру, морамо омогућити себи и најближима да не дође до опасности заразе. Ми који смо у „оно“ време били у војсци навикли смо на неки вид оваквих карантина. Не пада нам толико тешко, као и професионалним фудбалерима који су понекад по читаву недељу у карантину како би били спремни и концентрисани на утакмицу. Међутим, има и оних који нису навикли на то и ја их разумем, али морамо издржати.

Такође, Панчев је описао и један свој дан који проводи у изолацији.

Мислим да сваки човек има уобичајен дан. Уколико имате посао, радите, после тога се можда видите са пријатељима, затим се долази кући, ручак, потом дружење са породицом, а сада се све то променило. Другачије је, јер морамо да радимо нешто што можда и не желимо. Иначе, супруга и ја гледамо добре филмове, у току дана прегледамо по два, три филма. Нарочито ове најновије, има доста добрих филмова. Ту су нам и деца која су такође вредна, уче, одрађују своје обавезе и то је сјајно. Време се испуњава, али ми људи смо навикли да будемо слободни, али морамо бити одговорни да би све ово преживели.

Легендарни нападач непрестано прати игре Црвене звезде, похвалио је и наше сјајне навијаче, али и пожелео срећу Дејану Станковићу и његовим момцима.

Пратим сва дешавања у клубу, сваку утакмицу. Лепо је бити звездаш у претходне три, четири године. Морамо да истакнемо све оне феноменалне резултате које је екипа постигла са Владаном Милојевићем на челу. Такође, новом тренеру Дејану Станковићу желим да, у најмању руку, буде пођеднако успешан као и Милоје, да настави истом стазом. Звезда прави млађу и бољу екипу која у наредном периоду може да донесе новну радост и успехе нашим навијачима. О Делијама не бих трошио речи, они су били најбољи, тако ће заувек и остати, увек су били ту да подрже сваког фудбалера Црвене звезде. Верујем у освајање титуле, иако нема опуштања, мора се бити максимално концетрисан и сигуран сам да ће тако, овај тим, донети нама звездашима много успеха – закључио је Дарко Панчев.

Претходни текстПриче из историје – Драган Јовановић
Следећи текстГаврић: Све је лакше уз породицу