Штимац: Сада морамо сви као тим заједно, јер је то једини начин

89

Већина кошаркаша Црвене звезде мтс након проглашења ванредног стања надлежних органа на територији Републике изазваног пандемијом вируса „COVID 19“, налази се у својим домовима са својим породицама.
Ситуација која је паралисала цео свет и вирус који односи на хиљаде жртава, паралисао је целокупан спорт. Одлуком клуба све активности КК Црвена звезда мтс обустављене су до даљег и доласка неких бољих времена, сада је приоритет свих останак у домовима и очување људских живота.

Сви странци, изузев Мајкла Оџа, отпутовали су својим кућама, домаћи играчи су у Републици Србији. Центар Владимир Штимац у овим данима ради практично све што и остали нашу суграђани у земљаци:

– У овој изузетно лошој ситуацији, пронашао сам и нешто добро, а то је да проведем више времена са децом и породицом. Заједно смо сви на окупу, код куће смо и пружам им максималну пажњу у жељи да надокнадим пропуштено време на бројним тренинзима, утакмицама и путовањима. Имам и кућних послова за које није било времена, бавим се и кућним љубимцима које изводим колико је то могуће и колико наше двориште то дозвољава. Све нам је сведено на двориште и кућу јер покушавам да останем максимално дисциплинован пре свега због деце. На неки начин прија што сам код куће са најближима са породицом, али бих волео верујем као и сви да све ово што пре прође и да се сви вратимо нормалном животу.

Вирусом Корона је погођен цео свет. Све поре друштва, стало је буквално све, а ову ситуацију која је изузетно тешка, нико није видео “иза угла”:

– Затекла нас је ситуација. Лимитирани смо јер не можемо да користимо ни хале ни теретане јер су то заправо најрзичнија места. Покушаћу у наредним данима да у кући поставим неколико справа за вежбање и даћу све од себе да останем у форми. То је моја препорука и другим људима, онима који су у могућности, да се колико је то могуће физички активирају јер под један сви морамо да се придржавамо инструкција које смо добили како би сачували здравље свих нас!

Порука за крај центра Црвене звезде је била једноставна и врло јасна:

Препоручио бих свима, замолио бих све да остану код куће јер је то очигледно једини начин да сачувамо наше највољеније, а поготово наше најстарије, заправо када погледате, све нас! Покушајте да и овој ситуацији извучете нешто добро за себе и људе око себе. Истовремено, велика захвалност лекарима, медицинским особљима, сестрама, људима који раде у радњама, продавницама, комуналним службама, свима који су изложени, који раде даноноћно како би наша земља могла да функционише. Хвала им од срца – поручио је кошаркаш црвено-белих.

Претходни текстЗвездини кадети помажу старијима
Следећи текстПриче из историје – Славље против Јене за полуфинале КЕШ