Омладинци без голова у Новом Саду

49

Имали су иницијативу изабраници Славољуба Ђорђевића током читаве утакмице, као и велики број изгледних прилика да пробију бункер који је поставила домаћа Војводина, али шансе у гол нису претворили Панић, Радуловић и Бурмаз, па је меч 19. кола Омладинске лиге Србије завршен без победника и голова.

Војводина – Црвена звезда 0:0

Судија: Давид Матић.

Војводина: Дражић, Мирић, Луковић, Јеличић, Јеленковић, Матковић, Новески, Мартинкевич (од 74. Шавија), Богдановић (од 88. Кљајић), Нијемчевић (од 67. Ђурковић), Ђурић.

Црвена звезда: Катић, Гачић (од 89. Митровић), Благојевић, Матић, Лукић, Миликић, Бабић (од 74. Њамцуловић), Илић, Бурмаз, Пиплица (од 56. Панић), Радуловић.

Жути картони: Јеленковић, Ђурић, Мирић (Војводина), Гачић (Црвена звезда).

Све је прштало од снажних дуела у уводним тренуцима меча између новосадских и београдских црвено-белих. Луцидност игри нашег тима доносио је Пиплица продорима по средини и комбиновањем са Радуловићем који је нападао по левом боку, док је на другој страни узвраћао Богдановић. Радуловић који је у прошлом колу био јунак меча са три постигнута поготка, данас је био у функцији разигравача јер је врло често покушавао да центаршутевима пронађе најисутренији двојац Бурмаз-Бабић, али због нешто лошијег терена, обе екипе су биле у проблему када дођу у завршницу напада.

Свесни су били тога наши бисери па су се пред крај првог полувремена одлучивали за ударце са дистанце. Покушао је Илић у 40. минуту када је лопта завршила поред гола, а два минута касније и Бурмаз чији ударац из казненог простора блокира Луковић. Показао је и Катић због чега је првотимац Црвене звезде када је у последњим тренуцима првог полувремена пратио развој ситуације на терену и правовремено излетео испред Богдановића који би се у супротном нашао у изгледној прилици.

У другом полувремену су наши бисери прешли у тоталну офанзиву. То су показали и у 54. минуту када је била велика гужва пред голом Дражића. Центрирао је Радуловић, главом је покушао Лукић, потом су ногом лопту у мрежу желели да пошаљу Бурмаз и Миликић, али резултат се није мењао.

Феноменалну прилику имао је и Панић у 64. минуту када је изашао пред Дражића, наместио се да гађа угао, али шутирао поред гола. Притискали су београдски црвено-бели гол Војводине, а Радуловићев ударац искоса са десетак метара успева да заустави чувар мреже домаћих. Показао је Њамцуловић због чега је ушао на терен у 76. минуту када је маестрално центрирао за Радуловића који неометан на другој стативи лопту шаље преко гола. Минут касније, колосална шанса и за Бурмаза. Неометан је шутирао са десет метара, гађао угао, али лопта одлази поред стативе.

Меч је могао да реши дефанзивац Лукић у 86. минуту када му је Матић одиграо повратну лопту, али је у последњем тренутку Јеличић интервенисао испред нашег штопера и спречио га да из петерца шутира. Последњу прилику на мечу имао је Радуловић који је из слободњака са двадесетак метара гађао у голмана домаћих, након чега је Матић свирао крај.

Претходни текстБен: Желим титулу шампиона и најбољег стрелца
Следећи текстКадети наплатили грешке Војводини