Кадети наплатили грешке Војводини

85

Успели су изабраници Марка Неђића да донесу читав плен са гостовања у Новом Саду у утакмици против Војводине коју је дефинитивно обележио двоструки асистент Марко Боровић чија је упорност дошла до изражаја код оба гола, јер је високим пресингом успео да натера одбрамбене фудбалере Војводине да погреше, што су Никола Станковић и Никола Кнежевић успели да казне на најбољи могући начин и тако донесу победу нашем тиму (2:1).

Војводина – Црвена звезда 1:2 (0:0)

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Тањга у 82. минуту за Војводину, а Станковић у 47. и Кнежевић у 57. минуту за Црвену звезду.

Војводина: Видаковић, Милисављевић (од 78. Спасић), Миланов, Исаковски, Тањга, Гаврановић, Тедић, Торбица (од 46. Кабић), Павлица (од 80. Абрамушић), Станојевић (од 60. Попадић), Поповић.

Црвена звезда: Лукић, Бјелановић, Икановић, Петровић, Деспотовски, Ћурић, Кнежевић (од 79. Максимовски), Станковић (од 71. Н. Митуљикић), Боровић (од 65. Јанковић), Бранковић (од 68. М. Стојановић), Ј. Митуљикић (од 61. Л. Стојановић).

Жути картони: Тањга, Гаврановић, Тедић (Војводина), Икановић, Јанковић (Црвена звезда).

Већ у 6. минуту показао је Станковић да је врло опасан када се нађе близу противничког гола. Снажно је шутирао искоса са ивице казненог простора, Видаковић је одбио лопту неколико метара од себе, на њу су натрчавали Митуљикић и Тањга, али је дефанзивац Војводине уклизао и успео да стигне први до ње. Лукаво је запретио Митуљикић у 19. минуту када је покушао да лобује Видаковића који је излетео, али је голман Војводине успео да закачи ту лопту и пошаље у корнер.

Имали су добру прилику наши кадети у 42. минуту. Бранковић је упослио Станковића који је одиграо повратну лопту у петерац, када је поново Тањга успео да интервенише испред врло расположеног – Јована Митуљикића и онемогући га да спроведе лопту у гол домаћих.

Упорност се исплати – то је била крилатица Марка Боровића на данашњем мечу. Неумољиви нападач је одузео лопту Тањги који се поигравао пред сопственим голом, а онда несебично проиграо Станковића који, из другог покушаја, шаље лопту у мрежу Видаковића у 47. минуту меча. Искористио је Боровић још једну грешку одбране домаћих десет минута касније. Голман Видаковић је неспретно испуцао лопту која је стигла до нашег нападача, а он је проиграо Кнежевића који снажним ударцем са ивице казненог простора удвостручује вођство.

Имао је и Лукић посла у 73. минуту када је прво зауставио ударац Исаковског, а потом је Павлица гађао, али само у пречку гола београдских црвено-белих. Узвратили су пет минута касније наши бисери када је Марко Стојановић снажно шутирао из дотрчавања, али је Видаковић био на висини задатка. Смањили су домаћи резултат у 82. минуту када је Тањга после центаршута послао лопту у мрежу нашег тима, а два минута касније је могао Максимовски да разреши све дилеме око победника на данашњем мечу, међутим његов лоб завршава преко Видаковићевог гола. Ипак, мирно су привели наши бисери утакмицу крају и укњижили три бода са неугодног гостовања у Новом Саду.

Претходни текстОмладинци без голова у Новом Саду
Следећи текстЦрвена звезда – Напредак 3:0 (1:0)