Станковић – Жао ми је што нема навијача, али морамо да будемо одговорни

58
Црвена звезда ће сутра дочекати Напредак (18) у оквиру 26. кола Суперлиге Србије пред празним трибинама, а тренер Дејан Станковић истиче да му је жао што због настале ситуације неће бити публике јер је била планирана прослава рођендана. Посебно је нагласио да клуб и сви актери морају да се понашају одговорно, интелигентно и у складу са препорукама јер је здравље људи најважније.
Жао ми је због настале ситуације, јер је план био да прославимо 75. рођендан Црвене звезде, али морамо да следимо упутства и да будемо одговорни. Управо социјална одговрност и интелигенција морају да изађу у први план, јер видимо шта се дешава око нас. Морамо да слушамо све што нам кажу. Треба да поштујемо упутства, како би се ситуација вратила у нормалу. То није ствар храбрости него интелигенције. Ако су наши родитељи и дедови били ту за нас како би нам створили бољу будућност, сад ми треба да будемо ту за њих и не идемо по кафићима и ресторанима, како им не би донели вирус кући, јер је познао да га лакше добијају старији људи – апеловао је Станковић.
Припреме за меч са Напретком теку по плану.
Долазимо са доброг гостовања из Шапца. Гледали смо Напредак, они су сменили тренера скоро и долазе са својим идејама на Маракану. Уз дужно поштовање свим екипама, ми имамо наш стил, циљеве и задатке од којих не одустајемо. Момци који буду истрчали, одиграће онако како смо се договорили и не сумњам у то. Видећемо да ли ће бити промена у односу на меч против Мачве, имам пар дилема. Повређени су само Родић и Боаћи, сви остали су у конкуренцији – почео је Станковић.
Осврнуо се Станковић и на формацију и истакао да ће и против Напретка, као и у претходном колу против Мачве, на терен изаћи са двојицом нападача.
Као што увек понављам, мој задатак је да изведем функционалан тим за сваку следећу утакмицу. Сутра ће то бити са двојицом нападача, некад је један, а некад ће можда бити и тројица. Све зависи од противника и тога како желимо да наступимо у мечу. Без обзира на новонасталу ситуацију, моји играчи су концентрисани на меч и целе недеље смо се вредно припремали за ово.
Изразио се Станковић похвално о талентованим црвено-белим дечацима који стасавају на теренима иза југа Маракане.
Има доста добрих играча у нашем погону. Гледао сам Графичар и пратићу стално, како њих, тако и нашу Омладинску школу. То је будућност Црвене звезде и упознавајући се са њима, може да се прави план и програм будућности нашег клуба – подвукао је Станковић.

Претходни текстОбавештење за све звездаше
Следећи текстБен продужио уговор до 2023.