Футсалери Црвене звезде прикупили средства на хуманитарној утакмици за осмогодишњег дечака

59

Клубова малог фудбала Црвена звезда и Тиса одиграли су у Новом Бечеју хуманитарну утакмицу за осмогодишњег Павла Власкалина који има неизлечиву болест познатију под називом “деца лептири”.

Деци која болују од ове неизлечиве болести кожа је осетљива попут крила лептира, те им сваки притисак изазива ране и пликове који се тешко лече. Футсалери су више од 100 хиљада динара од продатих карата наменили за Павла и његове родитеље, којима су потребна додатна новчана средства за континуирано превијање и санирање рана на кожи, као и за посебан режим на коме је Павле због угрожених дисајних и органа за варење.

Александар Вучић, председник КМФ Црвена звезда истакао је да је веома поносан јер клуб већ постаје познат по хуманим мисијама и да је то још једна веза између Удружења CarGo и КМФ Црвена звезда.

Црвена звезда је раније одиграла хуманитарни турнир у региону, где смо прикупљали новац за трогодишњу Ивану која болује од тумора на бубрегу, а сада настављамо са хуманим мисијама. Верујемо да само заједничким снагама можемо да помогнемо деци и да покажемо да се не игра само за резултате на терену, него и за животне победе”, истакао је Вучић.

Вучић се посебно захвалио навијачима Звезде и свима у публици на подршци и што су својим присуством омогућили да се прикупе средства која ће помоћи Павлу и његовој породици.

Додатан осмех на лице дечака изазвали су Звездини футсалери поклоном дреса и лопте са грбом Црвене звезде и потписима свих играча.

Утакмица је одиграна у Новом Бечеју у СРЦ „Јединство“, а КМФ Црвена звезда је победила 4:1.

Претходни текстПрекид такмичења у АБА лиги до даљег
Следећи текстЗвезда ТВ | Звезда је у Пожаревцу изнад свега