Звездиним странцима прија Мачва

91

Изабранике Дејана Станковића у суботу од 16 часова очекује нови изазов у Суперлиги Србије против шабачке Мачве. Црвена звезда је од повратка најбоље екипе са запада Србије у елитно домаће такмичење, одиграла пет лигашких мечева уз максималан учинак, а посебно инспирисани против тима из Шапца били су Звездини странци који су постигли седам од 13 погодака.

У свим лигашким мечевима, осим у оном одиграном 28. октобра 2018. године (када су Павков и Јованчић погађали) – главну улогу имали су странци који носе црвено-бели дрес. О инспирисаности црвено-белих странаца у дуелима са Мачвом говори податак да су од укупно 13 голова које је наш тим постигао у пет лигашких дуела, они били најзаслужнији за укупно седам – Бен три, Боаћи два, Кањас и Томане по један. Занимљиво је да су у последње три утакмице са Мачвом, две лигашке и једној Куп свих шест голова постигли наши инострани играчи!

Управо су Боаћи и Бен били ти који су 30. марта 2019. године на Маракани срушли Мачву и тиме преокренули утакмицу (2:1), с обзиром да су гости повели у раној фази меча. Били су стрпљиви наши странци, а Боаћи је био тај који је изједначио резултат у 37. минуту. Чаушић је луцидно спустио грудима лопту за нападача из Гане, а њему није било тешко да са десет метара шутира у угао и тако остави голмана укопаног. Победу нашем тиму донео је Бен у 75. минуте, када је био прецизан са беле тачке, а претходно је Боаћи био непрописно заустављен у казненом простору. Први овосезонски дуел са Мачвом на стадиону „Рајко Митић“ у потпуности је повезан са нашим иностраним играчима јер су у победи од 3:1 мрежу ривала погађали – Томане, Бен и Кањас и већ у првом полувремену решили питање победника. Ричмонд Боаћи је био инспирисан и у Купу Србије, јер је у мечу одиграном 20. новембра 2019. године постигао сјајан погодак за тријумф 1:0, када се леђима градио, потом окренуо и послао лопту у даљи угао и искупио се промашени једанаестерац.

У првом дуелу између Црвене звезде и Мачве одиграном у сезони 2017/18 истакао се Ричмонд Боаћи. Управо је он поготком у 9. мимуту меча отворио серију погодака. Феноменално је пратио акцију те се добрим кретањем нашао у сјајној позицији за асистенцију Крстичића после које је лопту спровео у мрежу. После тога је уследио ауто-гол Протића, а победу су потврдили Пешић и Лука Илић.

У мечу у Шапцу одиграном 18.3.2018. године, инспирисан је био други странац на слово Б – Бен. Иако је Аџић голом из слободњака успео да пробије бункер домаћих, да се бодови не би доводили у питање, побринуо се нападач са Комора. Он је у 75. минуте спретно реаговао у казненом простору и асистенцију Пешића главом претворио у гол.

Верујемо да ће наши странци наставити позитивну серију против Мачве и у суботу од 16 часова.

СУПЕРЛИГА

2019/20.

Ц. звезда – Мачва 3:1 (Томане 8, Бен 32, Кањас 37)

2018/19.

Мачва – Ц. звезда 0:2 (Павков 39, Јованчић 61)

Ц. звезда – Мачва 2:1 (Боаћи 37, Бен 75 пен)

2017/18.

Ц. звезда – Мачва 4:0 (Боаћи 20, Протић 20 а.г, Пешић 52, Л. Илић 90)

Мачва – Ц. звезда 0:2 (Аџић 65, Бен 75)

Претходни текстРаспоред утакмица и најава преноса млађих категорија
Следећи текстВулић и Гобељић улепшали дан основцима