КРК – Звезда убедљиво победила у четвртфиналу

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс пласирали су се у полуфинале Купа Радивој Кораћ пошто су на старту овогодишњег турнира победили екипу београдског Радничког резултатом 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12)

У нишкој дворани „Чаир“ најефикаснији код црвено-белих био је Кевин Пантер са 23 поена, док је центар Владимир Штимац убацио 16 уз 8 скокова, а Дејан Давидовац 13.

Меч у Нишу обележила је већим делом сигурна игра кошаркаша Црвене звезде изузев прве четвртине и још једног врло лошег уласка у меч, у коме су екипи са Црвеног Крста коју предводе двојица искусних играча са српских паркета Лучић и Дунђерски, дозволили да поведе са 21:9!

Ипак, од тог тренутка Кевин Пантер је убацио 12 везаних поена, и уз поене Гиста и Џенкинса црвено-бели су ухватили прикључак и у другој четвртини у потпуности преузели контролу у утакмици. Гист, Џенкинс и Пантер убацили су све поене у неколико уводних минута друге деонице, Црвена звезда је повела 32:28, па 35:31, и од тог тренутка заиста почела да игра како је требало да игра од првог тренутка. О томе сведочи и податак да су црвено-бели дозволили ривалу збирно у целом другом полувремену мање поена него у првој деоници, а у три четвртине збирно 39 поена, односно само 11 више од целе прве четвртине.

Поменутом тројцу придружили су се Давидовац, Добрић и на првом месту Штимац и предност је расла из минута у минут, да би на крају првог полувремена на семафору стајало 60:42.

У трећој четвртини црвено-бели су наставили у истом ритму направили серију 15-5 и онда дозволили ривали серију од 8-0, након које је тренер Шакота затражио тајм-аут. Уродио је плодом капитен Лазић је везао 7 узастопних поена па је Црвена звезда на последњи велики одмор отишла са плус 29.

Ништа се значајније није променило у последњој деоници, већ на старту тројком Добрића београдски тим је отишао на +32 и практично ту предност није испуштао и поред честих ротација и измена до краја утакмице за коначних 107:67.

КК Црвена звезда мтс: Пантер 23, Л Браун 3, Давидовац 13, Берон 11, Лазић 7,Добрић 9, Гист 11+8 ск, Јагодић Куриџа, Џенкинс 4, Симанић 7, Оџо 2, Штимац 16+8ск.

Огњен Добрић, кошаркаш Црвене звезде МТС

– Мало смо лошије отворили утакмицу, али смо успели већ у другој четвртини да наметнемо наш ритам. Препустили смо им неке лаке шутеве и пустили их да играју како знају и зато су направили разлику, али смо после све то исправили. Имамо дан да се спремимо за полуфинале, не знам ко ће бити противник, да се одморимо и тренирамо…

Драган Шакота, тренер Црвене звезде МТС

– Оно што је било битно и увек ће бити битно кад се такмичимо у завршницима је респект за такмичење и према свим противницима. Коинциденција је да сам ја то научио као млад тренер овде у Нишу, када је моја екипа играла Другу лигу у конкуренцији најјачих тимова Европе, па се бајка остварила. После тога увек убеђујем своје играче да никога не треба потцењивати. Али, мислим да није тај фактор био пресудан на почетку, него су момци из Радничког играли добро и погађали. Честитке нама за победу и њима за борбу…

Меч у дворани СЦ Чаир пратило је преко 4500 гледалаца,а противник црвено-белима у полуфиналу биће познат након дуела Меге и Слободе који се игра у червтак у вечерњем термину.

Претходни текстПеналџије из Тираспоља: Самопоуздање је кључно
Следећи текстКвартет омладинаца кали се у Графичару