Незаслужен пораз омладинаца

76

Феноменалну партију су пружили наши омладинци против сениорског тима Ћарлинмузанеа, али су на крају незаслужено поражени (2:3) у утакмици која је обиловала шансама и доминацијом нашег тима. Ипак, утисак је, да су и без обзира на данашњи пораз, наши бисери на правом путу, јер су показали да су у свим фудбалским аспектима далеко испред италијанског тима.

Ћарлинмузане – Црвена звезда 3:2 (1:0)

Стрелци: Ендој у 12, Лонгато у 47. и Мантовани у 77. минуту за Ћарлинмузане, а Радуловић у 50. и Благојевић у 74. минуту за Црвену звезду.

Ћарлинмузане: Калигаро, Ендој, Фаћинути, Тобанели, Мантовани, Миглиорини, Комисо, Пез, Мехди, Лонгато, Буси.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић (од 75. Лукић), Илић, Матић, Писар, Бабић, Новаковић (од 64. Савић), Бурмаз, Пиплица (од 75. Њамцуловић), Радуловић.

Отворили су наши фудбалери добро утакмицу и у 10. минуту након Бурмазовог проигравања, могао је Бабић да се упише у стрелце. Хитроноги нападач је сјајно протутњао по средини терена, али је у последњем тренутку дефанзивац домаћих интервенисао и изблокирао шут. Италијани су дошли до предности у 12. минуту када се Ендој добро снашао у казненом простору, али то није обесхрабрило наше бисере који су наставили да нападају и доминирају против много старијих ривала. Запретио је Бурмаз у 20. минуту када је Илић после прекида проиграо нашег капитена, али је његов ударац главом завршио у наручју голмана домаћих.

Имао је Пиплица у 27. минуту феноменалну минијатуру када је нанизао неколико фудбалера домаћих на средини терена и проиграо Бабића који је сјајно истрчао и упослио Радуловића чији покушај бива изблокиран. Уследила је потпуна иницијатива црвено-белих, прво је Бабић покушао из петерца, а потом и Бурмаз маказицма, али имали су среће фудбалери домаћих. Сумњива ситуација из 33. минута када је Бабић заустављен у казненом простору од стране Калигарија била је увертира у шансу Радуловића који је са ивице казненог простора шутирао поред гола. Покушао је Бурмаз главом након прекида који је извео Радуловић у 42. минуту, али се на одмор отишло са голом заостатка.

Предност домаћих удвостручио је Лонгато у 47. минуту меча, али стигао је одговор наших бисера само три минута касније. Бурмаз је задржао лопту и упослио Радуловића који је прошао по левој страни и снажним ударцем у рашље смањио заостатак. Сјајно је прошао Бабић по десном боку у 58. минуту и упослио Бурмаза који није захватио добро лопту из петерца, а онда су уследиле две феноменалне шансе за наш тим из прекида. Прво је Писар у 61. минуту покушао,а потом Савич шест минута касније, али лопта није хтела у мрежу. Ипак, црвено-бели су дошли до изједначења у 74. минуту када је, након карамбола у казненом простору Благојевић послао лопту у мрежу домаћих.

Три минута касније и веома бизарна ситуација. Мантовани је послао лопту у мрежу, али је арбитар сигнализирао недозвољену позицију. Ипак, судија је после минут променио своју одлуку и признао гол домаћем тиму што није ситуација која се често виђа на фудбалским теренима. Имао је Бурмаз две прилике да постигне погодак, али је наш тим на крају ипак поражен, иако је био много доминантнији на терену.

Претходни текстТерзић: Поштујем Делије
Следећи текстРаднички ДОО – Црвена звезда 3:1