Звездина младост – Његош, Вељко и Никола

93

Дрес нашег клуба су током јесени носила тројицаи фудбалера која имају мање од 21 године – Његош Петровић, Вељко Николић и Никола Крстовић – чиме је бивши тренер Владан Милојевић показао да уз остваривање позитивних резултата, Црвена звезда хоће да се бави и развојем најталентованијих играча из региона.

Познато је да Звездина публика воли младе играче. Да су чак и највећи критичари „слаби“ на децу која стасавају на Маракани и формирају се као фудбалери пред најбољим, али и најзахтевнијим навијачима на свету.

Свестан је тога био и Владан Милојевић, управо отуда и изјава после пораза од Тотенхема- Звезда је изгубила меч, али је добила Његоша Петровића. Двадесетогодишњи фудбалер је одиграо добру утакмицу, држао је средину терена нашег тима и показао да су у клубу донели праву одлуку кад су одлучили да га ангажују. Петровић, стандардни млади репрезентативац Србије је током јесени носио црвено-бели дрес 16 пута.

Не волим много да причам о својим играма, више волим да говорим о тиму. Мислим да сви треба да будемо презадовољни, имали смо успешну полусезону. Значи ми што сам имао прилику да играм европске утакмице. То је велико искуство за мене. Окусио сам колико је тешко играти Лигу шампиона и могу да кажем да је врло захтевно и да тек после тих утакмица схватите колико још треба да радите да дођете на тај ниво. Очекујем да на пролеће наставимо овако и да освојимо дуплу круну – рекао је Петровић.

Чекало се дуго на Вељка Николића. Изданак наше класе фудбалера рођених 1999. године који је делио свлачионицу са Јовељићем, Терзићем, браћом Илићима и других талентима, одувек је важио за једног од најперспективнијих у Звездиној школи фудбала. Дебитовао је против Мачве, али у клубу су били сагласни да би се то десило и много раније да млади везиста није морао да оперише килу током летњих припрема. До краја полусезоне је забележио укупно два наступа.

Имао сам повреду која ме је мучила, али ми је драго што сам дебитовао, као и што сам одиграо још једну утакмицу у првенству, против Радничког. Стварно ми је част што сам део Црвене звезде и надам се да ће у наредној полусезони бити још простора и минута за мене. Очекујем да на пролеће наставимо у оваквом ритму, као и да ћемо остварити још много победа. Одморићемо се лепо током празника, а онда ћемо завршити оно што смо започели – истакао је Николић.

„Најмлађи међу децом“ током јесени био је Никола Крстовић. Робусни центарфор из Црне Горе који се већ доказао као голгетер у сениорском фудбалу носећи дрес Зете, наступао је за Црвене звезде шест пута током јесени. Нападач рођен 2000. године показао је и сјајан карактер јер је врло радо прихватао да носи и дрес нашег омладинског тима кад је то било потребно.

Ово је за мене била полусезона учења. Дошао сам у велики клуб да играм захтевну Суперлигу и Лигу шампиона. За мене је ово увертира за све оно што следи у наставку моје каријере. Међутим, задовољан сам јесењим делом првенства, много сам научио и напредовао у Црвеној звезди. Надам се да ће у наредном периоду бити све боље. Генерално сам задовољан читавом годином због свега што сам остварио и у Црној Гори, где сам био најбољи стрелац и играч. То још увек нисам пренео овде, али сигуран сам да хоћу – подвукао је Крстовић.

С обзиром на то да је нови тренер Дејан Станковић најавио да ће током припрема дати шансу још неким талентованим играчима из нашег развојног тима и омладинаца, може се наслутити да ће још неко попут Жељка Гаврића, Страхиње Ераковића, Југа Станојева добити прилику да се наметне.

Претходни текстБодрите Црвену звезду у Казању!
Следећи текстПотписан уговор са хотелом „Аквалина“