Јелић: Верујем у пролазак

280

Омладинци Црвене звезде ће 11. фебруара наредне године гостовати екипи молдавског Шерифа одлучено је жребом у Ниону. Главни тренер наше Омладинске школе Никола Јелић истакао је да има поверење у изабранике Славољуба Ђорђевића.

У овој фази такмичења нема лаких противника. Могли смо да прођемо и боље и горе, али не обазиремо се на противника, већ смо усмерени на нас. Покушаћемо да одиграмо најбоље што можемо и да догурамо што даље у Лиги шампиона за младе. Очекујемо тврду утакмицу, јер противник игра са старијим годиштем, где су им скоро сви играчи рођени 2000. и 2001. године, а видели смо у њиховим европским утакмицама да су незгодни из прекида. Ипак, гледаћемо да наметнемо наш стил игре, као што смо то чинили и у групној фази.

Осврнуо се Јелић и на то што се игра само један меч у баражу.

Не можемо да бирамо. Лакше би свакако било да имамо реванш и код нас, али правила су таква. Немамо право на грешку, сигурно ћемо ући нешто другачије у утакмицу, али верујем да ћемо одиграти добар меч и проћи даље – подвлачи Јелић.

Шериф из Тираспоља је у првом колу такмичења у “Стази шампиона” савладао Шкендију из Тиране. Тријумфовали су 2:1 у Албанији, а потом били сигурни и у Молдавији (1:0) и прошли у наредну рунду где их је дочекао норвешки Согндал. Наш ривал је у првом мечу тријумфовао 2:0, док је у реваншу поражен 1:3, али је због гола у гостима дошао у прилику да се такмичи у баражу.

Неколико различитих играча се уписивало у стрелце за молдавски тим, а пажњу на себе скренули су Јон Данилов и Еуген Глига, фудбалери рођени 2001. године. Шериф је и ове сезоне на добром путу да освоји омладинску лигу Молдавије, јер се после 10 кола налазе на првом месту са четири бода више у односу на првог пратиоца, екипу Балтија.

Ипак, верујемо да ће се наши бисери добро одморити, потом припремити, а на послетку и тријумфовати у Молдавији.

Претходни текстЗвезда посетила Богословију
Следећи текстЦрвено-бели отпутовали у Москву