Звезда убедљива против лидера ИХЛ лиге у Љубљани

77

Хокејаши Црвене звезде савладали су водећу екипу ИХЛ лиге Славију Јуниор у Љубљани резултатом 2:6 и тако су нанели словеначкој екипи други пораз ове сезоне.

Само што је пак кренуо по леду домаћи хокејаши су повели са 1:0. Средином прве трећине Иван Анић је успео да изједначи. Головима Матеје Поповића и Анића на почетку другог периода Звезда је преокренула и повела са 3:1, а Славија је у 39. минуту смањила заостатак.

Црвено-бели су до саме завршнице меча одолевали, а онда су у 59. минуту преко Вјачеслава Чегринцева дошли до предности од 4:2. У последњим тренуцима утакмице Звезда је постигла још два гола, преко Марка Бркушанина и Чегринцева за коначних 2:6.

Црвеној звезди је ово девета победа из 14 дуела. Наши хокејаши деле друго место са Триглавом са 27 освојених бодова, 11 мање од водеће Славије која има и утакмицу више.

Славија Јуниор и Црвена звезда одиграће у недељу од 14 часова још један меч у оквиру ИХЛ лиге.

СЛАВИЈА ЈУНИОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Љубљана – Дворана: Залог. Судије: Буловец, Бергант, Сној. Казне: Славија 12 минута, Црвена звезда 8 минута.

СЛАВИЈА: Павлич, Сотлар, Брус 1, Чампа, Горше, Хумар, Иловар, Језовшек (1ас), Комполшек, Лапорник, Орехек, Погачар, Претнар, Примар, Пушењак, Шчап (1ас), Симшич (1ас), Ситар, Труден 1, Видиц, Жнидаршич, Зорко.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Ранковић, Анић 2 (1ас), Бркушанин 1 (1ас), Чегринцев 2 (3ас), Данијел (1ас), Драговић (1ас), Јанковић, Каситски, Марковић, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац (2ас), Поповић 1, Шпањевић, Таракан, Цвик.

Претходни текстТомане: Један од најлепших голова у каријери
Следећи текстЗвездини млађи кадети најуспешнији на Првенству Србије