Николић: Желим да оставим траг у Звезди

76

Црвена звезда је савладала Мачву у оквиру осмине финала Купа Србије (1:0), а деби у сениорском саставу који са клупе предводи Владан Милојевић, имао је Вељко Николић. Млади везиста је био један од најбољих играча у нашем тиму, а истакао се сјајних додавањима као и изнуђеним једанаестерцем.

Пресрећан сам због дебија. Сигуран сам да бих наступио и раније, али ме омела повреда коју сам задобио током лета. Драго ми је што сам добро одиграо, задовољан сам како је то изгледало и надам се да ћу тако наставити. Милојевић се двоумио коју позицију да играм, одлучио се за „десетку“ и мислим да је управо то место на терену које ми највише одговара. Пред утакмицу ми је рекао да будем опуштен и да дам све од себе – истакао је дебитант у црвено-белом дресу.

Један од најбољих појединаца на јучерашњој утакмици био је управо Вељко Николић, али због недостатка минута у ногама, изашао је половином другог полувремена из игре.

Било је пар лепих потеза и додавања, тако да могу да кажем да сам задовољан за први пут. Међутим, то је само почетак, сигуран сам да ћу из утакмице у утакмицу бити све бољи. Памтићу деби сигурно цео живот, била ми је изузетна част. Сан ми је да одрадим цео уговор у Црвеној звезди, имам велику жељу да оставим дубљи траг, а онда да се опробам у иностранству – поручио је Николић.

Осврнуо се млади везиста и на поређење са капитеном Марком Марином.

Драго ми је да ме пореде са Марко Марином, он је велики играч. Трудићу се да радим што више како бих дошао до тог нивоа на коме је он и како би ме навијачи упамтили. Нисам још увек потпуно спреман, имао сам операцију летос. За сад сам одиграо око шездесет минута то је за почетак сасвим довољно, план је да постепено повећавамо минутажу. Срећан сам што сам успео да купим публику неким потезима, надам се да ће ми за неколико година цео стадион аплаудирати. Била би ми велика част да заиграм и у Лиги шампиона. Трудићу се да на тренинзима дајем сто посто а на тренеру је да одлучи ко ће играти – закључио је Вељко Николић.

Претходни текстБоаћи: Морао сам да постигнем гол
Следећи текстМиленко Себић освојио сребро на Светском купу!