Победа Црвене звезде у Загребу

58

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Цибону у Загребу резултатом 86-72 (18-18, 25-17, 21-17, 18-16) и тако дошли до трећег тријмфа у регионалном такмичењу након 5 одиграних кола.

Најефикаснији код црвено-белих у утакмици која је одиграна у дворани „Дражен Петровић“ били су Перпероглу са 15 и Човић са 14 поена.

Шампиони АБА лиге одиграли су утакмицу у којој је било доста успона и падова, али осим у првих 13-14 минута игре, вођство и победа нису долазили у питање, чак и на 4 минута пре краја када је Цибона пришла на минус од само три поена.

Након доброг старта и вођства од 5-0, црвено-бели су дозволили играчима Цибоне да узврате серијом 7-0 и резултатска клацкалица виђена је практично током целе прве и већим делом друге деонице. Црвено-бели су добро шутирали, посебно за три поена, а тај сегмент посебно је дошао до изражаја у последњих неколико минута када је Човић убацио три тројке и резултатски одлепио Црвену звезду по први пут у овој утакмици. Та шутерска епизода бека црвено-белих донела је предност гостујућем тиму од +8 (35-43).

У наставку виђена је иста слика, а након тројки Фајеа и Берона Црвена звезда је дошла по први пут до двоцифрене предности, коју су црвено-бели одржавали до краја треће деонице, а на почетку последње када је Фаје након закуцавања донео огромних +17 (56-73) чинило се да су бодови осигурани.

Међутим, уследио је велики пад у игри, домаћин је преко расположеног Бундовића, Ребеца и Ковача направио велику серију 16-2, уз доста лоших решења и изгубљених лопти домаћин је пришао на 72-75. Ипак, Црвена звезда је одговорила брзо преко Лоренза Брауна који је убацио тројку, па двојку, а када је Перпероглу убацио још два пенала, црвено-бели су осигурали мирну завршницу и победу 86:72 на коју је таћку ставио Били Берон још једном тројком.

КК Црвена звезда мтс: Кузмић 9 (4ск), Човић 14, Л.Браун 9, Перпероглу 15, Фаје 9, Берон 13, Лазић, Гист 8, Добрић, Џенкинс 8, Симанић, Јовановић.

У наредном колу у недељу, Црвена звезда дочекује екипу Игокее у дворани „Александар Николић“, а пре тога следи нови евролигашки спектакл, у четвртак гост у Београду је мадридски Реал у „Штарк арени“.

Претходни текстГарсија: Пролеће није далеко
Следећи текстТрећа победа „Звездица“