Гавриловић: Меч у Загребу је озбиљан испит за нас

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у суботу у јутарњим часовима у Загреб, где их у недељу очекује утакмица 5.кола АБА лиге јтд против екипе Цибоне.

Меч у загребачкој дворани „Дражен Петровић“ игра се у 18 часова. Црвено-бели након велике победе над Химкијем у Евролиги, иду у Хрватску са жељом да потврде добру игру коју су приказали у четвртак и уз максималан респект према екипе Цибоне, и поред чињенице да су у досадашња 4 кола забележили један тријумф:

Утакмица са Цибоном је озбиљан испит и ништа лакши задатак од евролигашке утакмице. Утакмица које играмо са тимовима који се боре за статуст у АБА лиги никада нису биле нити ће бити лак задатак, и овој утакмици прилазимо управо тако. Да би дошли до победе која нам је неопходна потребна нам је максимална концентација и ангажовање целог тима. На овој утакмици нећу моћи да рачунам на Дерика Брауна, Дејана Давидовца и Немању Ненадића – рекао је тренер црвено-белих Андрија Гавриловић.

Са друге стране, Бориша Симанић одиграо је одличну утакмицу против Химкија и поново наговестио велики таленат и потенцијал. Сада следи друга врста испита, утакмица са старим ривалом и познаником екипом Цибоне:

Утакмицу са Химкијем смо оставили иза нас одмах по њеном завршетку, али треба да се враћамо на њу као показатељ са каквом енергијом и жељом морамо да уђемо и у утакмицу са Цибоном. Познајемо екипу Цибоне, морамо максимално ангажовано да уђемо у ту утакмицу, са идентичном енергијом као у мечу са Химкијем, и верујем да резултат онда неће изостати – рекао је Симанић.

Црвено-бели се одмах по завршетку меча аутобусом враћају за Београд, а већ од понедељка почињу припреме за још једну велику евролигашку утакмицу и дуел са Реалом наредног четвртка у Београду. Екипа Црвене звезде се враћа у „Штарк Арену“ а карте за дуел са „краљевским клубом“ продаваће се већ од понедељка.

Претходни текстПораз црвено-белих након пет сетова
Следећи текстПролетер – Црвена звезда 0:2 (0:0)