Црвена звезда засјала пуним сјајем

69

Црвена звезда је у дворани ”Александар Николић” одиграла утакмицу за памћење! За спектакуларан амбијент у дворани побринуо се менаџмент клуба, а изабраници Андрије Гавриловића за спектакл на терену.

Одбрана, као гранит јак, чувала је обруче црвено-белих, а у нападу су се само смењивали расположени нападачи. Првих осам поена на мечу постигао је Бориша Симанић који је одиграо беспрекорну утакмицу у сваком свом минуту на паркету, а у правим моментима поене се доносили Берон, Перпероглу, Гист… Па, било би непоштено било кога заборавити. Црвена звезда је показала да је тим, показала је своју снагу и јединство. Велике заслуге за овај вредан тријумф припадају и навијачима, сваком појединачно од 5.432 колико их је било у дворани. Њихова подршка и ветар у леђа били су од великог значаја.

На крају, није изостао и веома убедљив тријумф који додатно добија на значају када се има у виду да је екипа Химкија у овај меч ушла са скором 4-1 у Евролиги. Ипак, Московљани су морали да напусте дворану ”Александар Николић” погнуте главе. Црвена звезда је била та која се у овој утакмици питала за све и на крају славила убедљиво 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22).

Почетак утакмице припао је у потпуности Бориши Симанићу који је наградио себе и саиграче за изванредну одбрану. На семафору је писало Црвена звезда (Симанић) 8 – Химки 0. Букер је тројком смањио вођство црвено-белих, али они нису клонули. Симанићу су се придружили нападачки Били Берон и Огњен Кузмић, а након нових поена Борише Звезда је стекла и двоцифрено вођство – 19:9.

Ипак, поново је у тешким моментима за ривала Букер пронашао тројку, а онда и Швед везао четири поена. Битне поене је тада пронашао Џејмс Гист – 21:16. Ипак расположени Швед и деконцентрација Лоренза Брауна примакли су ривала на само пола коша заостатка – 23:22. Браун је исправио грешку, а Стратос Перпероглу погодио тројку из транзиције. На крају првих 20 минута резултат је гласио 28-22 за Звезду.

Већ на почетку другог периода Симанић је на свом конту имао 13 поена, а добар допринос повећању разлике дали су Перпероглу и Гист па је након нових осам поена грчког интернационалца Црвена звезда на свом конту имала највећих 14 поена предности – 42:28.

Црвено-бели нису стајали. Велика енергија владала је у редовима Црвене звезде. Перпероглу и Гист као најискуснији су били мотор екипе, а када је Гист поентирао уз фаул након сјајне асистенције Филипа Човића предност је износила 16 разлике – 45:29.

Швед и Тима су креирали серију 7:0, а налет је одбио Чарлс Џенкинс карактеристичним поготком са полудистанце. Звезда је чувала вођство до звука сирене који је означио крај другог периода, али је предност била смањења – 50:41.

Друго полувреме започело је тројком Даириса Бертанса уз фаул, али је узвратио Били Берон. Феноменални Берон је имао брзо на свом конту осам поена и био најзаслужнији што су црвено-бели вратили двоцифрену предност. А, када су заједничким снагама Лорензо Браун и Чарлс Џенкинс украли лопту, а Џенкинс положио црвено-бели су на свом конту имали 13 поена предности. Али, Звезда није стајала!

Берон је положио, а одмах потом из још једне врхунске одбране и Браун. Одбрана је била јака као граниз па када је Симанић постигао нове поене разлика је износила великих плус 19 половином трећег периода – 66:47.

Симанић је био нестваран. Фантастичан у одбрани и брилијантан у нападу. Новом тројком креирао је плус 23 на семафору у завршници треће деонице – 75:52. Разлику су додатно повећали Берон и Гист па је предност ишла и до плус 26, а на крају трећег периода је сачувана висока предност – 80:56.

Питање победника више се није постављало, а публика је заиста могла да ужива у брилијантној представи. Ређали су се и атрактивни потези, а енергија у одбрани није јењавала све до краја сусрета. Предност није угрожена ниједног момента, мада је смањена захваљујући великом квалитету противника и огромној потрошњи црвено-белих у претходној деоници. Утисак је био да је Црвена звезда показала да је права онда када је најтеже!

На крају остварен је веома убедљив тријумф против једног од најбоље пласираних тимова Евролиге у досадашњем току сезоне. Швед, Јеребко, Букер, Тима, Бертанс… Положили су оружје пред невероватним изабраницима Андрије Гавриловића.

Црвена звезда мтс – Химки 90:78 (28:22, 22:19,30:15, 10:22)

Црвена звезда мтс: Кузмић 4 (5ск), Човић, Л.Браун 10 (7ас), Перпероглу 15 (5ск), Давидовац 2, Лазић, Берон 17, Добрић 3, Гист 12 (5ск), Џенкинс 8 (4ас), Симанић 18, Оџо 1.

Претходни текстЈовичић продаје карте за Тотенхем!
Следећи текстГавриловић: Велика жеља нам је донела енергију