Пораз од Ефеса, трећа четвртина недовољна

72

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Ефеса резултатом 85:70 (21:9, 17:17, 18:25, 29:19) у утакмици 5.кола Евролиге.

Пред 12 500 хиљада гледалаца у “Синам Ердем дому“ најефикаснији код црвено-белих био је Лорензо Браун са 18 поена, док је капитен Бранко Лазић убацио 9. У победничком тиму некадашњи плеј Црвене звезде Василије Мицић био је играч утакмице са 26 поена.

Екипа Црвене звезде је поново лоше отворила утакмицу, гледајући укупно прву четвртину (21-9 за ЕФЕС) иако је резултатски била изједначена у неколико уводних минута.

У другој четвртини екипа Црвене звезде дозволила је прошлогодишњем финалисти да дође и до великих +15, али је успела да се резултатски врати у меч, посебно након великог одмора и одличном игром у трећој четвртини у којој су црвено-бели стигли и до вођства од два поена (49-51). Тај период (трећа деоница) је практично била модел игре којој српски шампион тежи и коју тражи на почетку сезоне. У финишу тог дела игре од заостатка од 12 поена, црвено-бели су и поред промашаја стегли одбрану, пробудио се Лорензо Браун који је убацио тројку, па двојку, и уз помоћ Џенкинса, Оџа и Перпероглуа Црвена звезда је стигла до кратког вођства али и показала да има пуно резерви у наставку сезоне.

Резултатска клацкалица виђена је и на почетку последње деонице, а онда се у 33.минуту ЕФЕС поново одлепио након погодака Данстона и Синглтона, а када се распуцао некадашњи плеј Црвене звезде Василије Мицић, Ефес је у периоду од 31-36.минута стигао до велике предности од +15 (75-60) и практично увео своју екипу у мирну завршницу утакмице.

КК Црвена звезда мтс: Кузмић 6, Човић, Л.Браун 18, Перпероглу 5, Давидовац 7, Лазић 9, Добрић 3, Берон 6, Гист 5+7ск, Џенкинс 6, Симанић, Оџо 5+4ск.

Екипа Црвене звезде играла је без повређеног Мо Фајеа и Дерика Брауна, као и Немање Ненадића.

У наредном колу екипа шампиона АБА лиге и једини представник Србије у Евролиги дочекује већ у четвртак руски Химки који је у уторак био бољи од Панатинаикоса 103:86. Тај меч игра се у дворани „Александар Николић“ са почетком у 19 часова,а након тога црвено-бели се враћају у „Штарк Арену“ у којој ће већ наредног четвртка (7.новембар) дочекати мадридски Реал.

Претходни текстУ сусрет противнику – ТСЦ
Следећи текстГавриловић: Прва четвртина и шут за три поена