Барселона боља од Црвене звезде у 4. колу Евролиге

36

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су трећи пораз у овогодишњем издању Евролиге. Боља од црвено-белих била је Барселона која је у одличном амбијенту дворане ’’Александар Николић’’ славила резултатом 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16).

Црвено-белима је у потпуности припало прво полувреме које су решили у своју корист резултатом 33:30. Енергија и борбеност били су на великом нивоу, али је у трећем периоду уследио пад. Ослабљени неиграњем Билија Берона и Дерика Брауна, изабраници Андрије Гавриловића остали су без снаге у наставку да парирају преискусној екипи Барселоне предвођеном Николом Миротићем.

Један од најјачи утисака свакако је био велики повратак на паркет Огњена Кузмића. Већ сјајни амбијент у дворани ’’Александар Николић’’ је додатно ескалирао јер се високи центар вратио на паркет после тешке несреће. Овације су биле пропраћене и првим поенима Кузмића по повратку на паркет.

Почетак меча обележила је изврсна одбрана Црвене звезде, а у нападу је бриљирао тандем високих играча – Симанић и Оџо. Њих двојица су врло брзо на свом конту имали по пет поена, а одбрана црвено-белих свела је ривала на само девет поена за осам и по минута игре – 14:9. Изабраници Андрије Гавриловића су сачували вођство и до краја првог периода – 16:12.

Уводне минуте другог периода обележила је ревија тројки. Погодио је прво Кајл Кјурик, а вратио истом мером Огњен Добрић. Затим је погодио Кори Хигинс на другој страни, а узвратио Џејмс Гист. Уследила је феноменална одбрана црвено-белих, а пожртвованост Филипа Човића и Огњена Добрића награђена је лаким полагањем Стратоса Перпероглуа у контри – 24:18.

Црвена звезда је била у елементу, а велики повратак на терен Огњена Кузмића довео је дворану до усијања. Орило се у дворани ’’’Александар Николић’’ име и презиме Звездиног центра, сви у један глас, а није прошло много до његовог повратничког коша за прву двоцифрену разлику – 30:20.

Одбрана је била и даље невероватна, а пожртвованост црвено-белих наградио је Мо Фаје тројком за плус 13 – 33:20. Ипак, Никола Миротић је са седам везаних поена вратио Барселону на једноцифрени заостатак – 33:27.

Искуство Барселоне је велико и оно је било од великог значаја да до краја деонице додатно спусте разлику погодивши још две тешке тројке – 36:33.

У трећем периоду своју одличну ролу имао је Лорензо Браун који је везао четири поена и увећао вођство црвено-белих – 42:35.

Високи играчи Барселоне Миротић и Дејвис су заиграли веома добро и креирали серију 11:2 којом је Барселона преузела вођство и то први пут на утакмици – 44:46.

Црвена звезда се тражила у нападу, а шут у том периоду није најбоље служио црвено-беле. Гости су преко расположеног Дејвиса дошли и до осам поена предности након срећне тројке Кјурика у завршници четвртине – 49:57.

Почетком последњег периода Томић је везао четири поена за највеће вођство ривала, а потом и Смитс тројку – 49:64. Чиинило се да ослабљени црвено-бели губе корак са фаворизованим ривалом.

Међутим, предаја није била опција. Велика енергија са трибина давала је ветар у леђа црвено-белима и у не тако сјајним моментима по њих. Давидовац и Гист су вратили свој тим на једноцифрени заостатак – 57:65, али је и тада Миротић пронашао поене из тешке ситуације.

Црвено-бели су се борили да у последњих пет минута направе велики преокрет, али нису успели. Фаворизовани ривал однео је бодове из Београда, а Црвену звезду у недељу очекује утакмица са Мега Бемаксом на истом месту.

Црвена звезда мтс – Барселона 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16)

Црвена звезда мтс: Кузмић 2, Човић, Л.Браун 6, Перпероглу 6, Давидовац 7, Лазић, Фаје 8 (4ск), Добрић 7, Гист 10, Џенкинс 3, Симанић 8, Оџо 7 (4ск).

Претходни текстКако смо први пут победили Ливерпул
Следећи текстГавриловић: За Барселону није довољно полувреме