Рукометашице продужиле победничку серију убедљивим тријумфом

105

Рукометашице Црвене звезде декласирале су Рудар из Костолца 44:16 (20:10) у 4. колу Прве женске лиге Центар и оствариле трећу узастопну победу.

Нису имале проблема изабранице Весне Бојковић да продуже серију победа и на трећој утакмици. Гошће су први и једини пут повеле у 3. минуту (1:2), а након тога су црвено-беле успоставиле свој ритам и диктирале темпо утакмице. Звезда је серијом 5:0 преузела вођство, а затим у мини серијама постизала голове и увећавала разлику до двоцифрене предности након гола Ларе Кунчер – 20:10, за крај првог полувремена.

У другом полувремену постојао је само један тим на паркету у хали УСЦ „Вождовац“ на Бањици. Серијом од шест везаних голова на старту другог полувремена су наговестиле победу са великом разликом. Гошће су последњи погодак постигле у 45. минуту, а од тада је уследила фуриозна серија Звезде 15:0 за коначних 44:16, што довољно говори о доминацији Црвене звезде на овом мечу.

Најефикаснија са 9 голова била је Јана Момчиловић, 7 је постигла Хелена Инђић, Лара Кунчер је 6 пута тресла мрежу, а Јована Ристић и Тамара Ђурковић по 4.

Звезда је у три одигране утакмице забележила две победе и један пораз.

Црвено-беле ће у понедељак сазнати противника у четвртфиналу Купа Србије групе Центар, а у 5. колу Прве лиге Центар гостоваће Пожаревцу.

4. коло, Прва женска лига Центар

Црвена звезда – Рудар 44:16 (20:10)

Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 50. Судије: Данијела Петковић и Драгана Петковић (Обреновац). Искључења: Црвена звезда 12, Рудар 12 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(5), Рудар 3(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић 3, Сташић 1, С.Илић 2, Момчиловић 9, Ристић 4(2), Ђуришић 3, Ђурковић 4(1), Ћорић 3(1), Грбић, Инђић 7, Ковач, Јелић, Ердељановић 2, Кунчер 6(1), Лончар. Тренер: Весна Бојковић

РУДАР: Матић, Васић 1, Иванчов 2(1), Вратоњић 4, Станковић, В.Миловановић, С.Миловановић 2, А.Димитријевић 3(2), Т.Димитријевић 4. Тренер: Душан Маровић

Претходни текстЗвезда се поразом опростила од Континентал Купа
Следећи текстПораз Црвене звезде у Новом Месту