Звездаши са одушевљењем дочекали пехар

84

Трофеј који припада светском клупском прваку и који је Црвена звезда освојила 1991. године, коначно је стигао на стадион „Рајко Митић“.

Данас од 17 часова испред улаза у Музеј Црвене звезде окупиле су се присталице нашег клуба како би са одушевљењем присуствовале доласку трофеја који је наш клуб освојио 1991. године. У звездашкој атмосфери, заљубљеници у црвено-беле боје су имали прилику да уживо виде пехар из Токија, као и да се сликају поред њега, а догађај су увеличале наше легенде Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон, Ратомир Дујковић, као и првотимац Милан Борјан.

Ово је материјална потврда титуле коју смо освојили. Многи су је оспоравали једно време, али коначно је трофеј у нашим рукама. Надам се да ће он бити инспирација новим генерацијама Црвене звезде да и они једног дана буду носиоци оваквог трофеја. Када се сећања врате на чувену 1991. годину и утакмицу у Токију тада срећи није било краја. Трофеј је лепо подсећање на тај дан и најлепши је у ризници наших трофеја за коју многи процењују да их је преко 600 – рекао је председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Недавно је ФИФА дала зелено светло да европски великани добију пехар намењен шампионима света, а сада је он стигао и на Маракану. Наш музеј ће од данас бити богатији за још један трофеј.

Црвена звезда је 8. децембра 1991. године у Токију савладала Коло Коло резултатом 3:0, чиме је наш клуб постао светски шампион. Двоструки стрелац био је Владимир Југовић, а погодак је постигао и Дарко Панчев.

Претходни текстТежак пораз Звезде у Континентал Купу
Следећи текстЦрвена звезда – Рад 3:1 (2:0)