Рукометашице сигурне на старту Купа Србије

163

Црвено-беле рукометашице славиле су у „градском дербију“ против ОРК Београд 31:28 (14:10), и пласирале се у четвртфинале Купа Србије групе „Центар“.

У хали УСЦ „Вождовац“ на Бањици око 70 гледалаца имало је прилике да види интересантан меч, а за разлику од утакмице за викенд, овога пута Црвена звезда је била успешнија од противника и заслужено славила против екипе из вишег ранга такмичења.

Прва половина првог полувремена је протекла у испитивању снага и игри гол за гол, екипе су се смењивале у вођству, а три промене резултата је прекинула серија Црвене звезде од четири везана гола за 10:6 у 20. минуту. Имале су црвено-беле у неколико наврата прилику и да повећају разлику али је захваљујући одбранама Александре Крће на голу ОРК Београда остало четири гола предности за Црвену звезду и на полувремену – 14:10.

Током већег дела сусрета Звезду је красила чврста, добра одбрана, која је омогућавала брзу игру у транзицији и контре, а после гола Ање Вељковић са крила изабранице Весне Бојковић су имале и максималну предност у 36. минуту, „плус 5“, (19:14). Ни нову прилику да се потпуно одлепе и у раној фази меча приближе победи нису искористиле црвено-беле, а како то у спорту бива уследила је казна. У наредних пет минута уследила је серија контранапада девојака у плаво-белим дресовима за 5:0 и изједначење 19:19. Бивша играчица Црвене звезде Наташа Радуловић и капитен Ивана Крћа биле су творци преокрета, па су „Романтичарке“ стигле и до два гола предности 22:24 у 48. минуту управо после гола Радуловићеве.

Ипак, Звезда је успела да сломи отпор ривала у финишу. Када је било најпотребније капитен Јована Ристић је преузимала одговорност и у свом стилу тресла мрежу, а у одбрани диктирала темпо саиграчицама, уз помоћ одбрана Тамаре Јелић. Звезда је головима Ристићеве и Лончар стигла до изједначења (27:27), а Тамара Ђурковић је са два поготка „пресудила“ плаво-белима. Победу је потврдила Даница Ђуришић, а коначан резултат поставила Андреа Милићев за 31:28 и пласман Црвене звезде у наредну рунду.

Најефикасније са по 5 голова биле су Јована Ристић и Тамара Ђурковић, која је проглашена и за играчицу меча. По 4 пута су биле прецизне Даница Ђуришић и Ања Вељковић.

Црвено-беле се викенд враћају обавезама у Првој лиги група „Центар“, у недељу на Бањицу стиже женска екипа Рудара из Костолца (16.00), чије ће колеге убрзо на мегдан Звездиним рукометашима.

Осмина финала, Куп Србије група „Центар“

ЖРК Црвена звезда – ОРК Београд 31:28 (14:10)

Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 70. Судије: Милица Зарић и Теодора Шантрић (Београд). Искључења: Црвена звезда 18, ОРК Београд 12 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(4), ОРК Београд 5(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић 2, Ђурковић 5(1), С.Илић, Ристић 5, Ђуришић 4(1), Ћорић 3(1), Грбић, Инђић 2(1), Ковач, Јелић, Ердељановић 2, Вељковић 4, Кунчер 1, М.Илић 1, Лончар 2. Тренер: Весна Бојковић

ОРК БЕОГРАД: А.Крћа, Марковић 4(2), Н.Илић 1, Стеванић 1, Ожеговић 2, Радуловић 8(1), Јовановић, И.Крћа 3, А.Илић, Лукић 6(1), Најкић 1, Васиљевић, Аврамов, Милићев 2, Николић. Тренер: Драган Јовановић

Претходни текстНове победе наших талената
Следећи текстУ сусрет противнику – Рад