Пета везана победа наших кадета

64

Кадети Црвене звезде савладали су екипу Рада у оквиру 10. кола Кадетске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића везали су пету победу у низу и тиме наставили поход ка првом месту.

Црвена звезда – Рад 2:0 (0:0)

Судија: Милан Стефановић. Гледалаца: 500. Стрелци: Лазетић у 63. и Боровић у 87. минуту.

Црвена звезда: Ћопић, Радојевић, Икановић, Петровић, Ђурић, Милетић, Ћурић (од 54. Бранковић), Станковић (од 90. Рамовић), Кнежевић, Н. Митуљикић (од 60. Боровић), Лазетић (од 76. Максимовски).

Рад: Стојадиновић, Милић (од 84. Ђајић), Звиздић, Ђурђевић, Обретковић, Гашић, Радловачки, Димитријевић (од 72. Игњатовић), Делибашић, Брауновић (oд 90. Суботић), Ранђеловић (од 72. Ристић).

У уводним минутима меча видели смо тактички савршену утакмицу, без ризика, иако је наш тим имао иницијативу. Преко Лазетића и Кнежевића су покушавали наши таленти да пробију дефанзивни блок екипе Рада. Прва прилика виђена је у 16. минуту када је Ћурић центрирао са десне стране, лопту је на пет метара дочекао Станковић којег је лопта мало изненадила, па се наш кадет није најбоље снашао у овој прилици. Следећу изгледну прилику имао је Никола Митуљикић који је, после паса Лазетића, шутирао из непосредне близине, међутим голман Стојадиновић се истакао одличном интервенцијом.

У 31. минуту сјајну соло акцију имао је Марко Лазетић који је предриблао гостујуће дефанзивце, шутирао са 17 метара, али је лопта отишла поред гола. Кнежевић је био у прилици у 38. минуту, после асистенције Лазетића, али је и овај покушај Звездиног нападача укротио голман Рада Стојадиновић. Последњу прилику у првом полувремену имао је Станковић, који је у 40. минуту после центаршута Икановића, главом пребацио гол Рада. На полувреме се отишло резултатом 0:0

Друго полувреме почело је исто као и прво – фокусирано и без ризика, чекајући грешку противника. Прву праву прилику у другом делу меча имао је Рад, када је после корнера Ђурђевић шутирао главом преко гола. Акцију из 63. минута Лазетић је крунисао голом. Резервиста Бранковић је прошао по левој страни, убацио лопту по земљи на 11 метара, а Лазетић снажним ударцем погодио пречку Радовог гола. Лопта је изашла из гола, али је ипак прешла гол-линију, а то је сигнализирао помоћни судија 1:0.

У 72. минуту одлично је запретио Давид Петровић из слободног ударца. Шутирао је Звездин бисер са око 18 метара, али је Стојадиновић крајњим напором лопту проследио у корнер. У 85. минуту истрчаванјем је погрешио је Ћопић, Ђајић је кренуо сам пред наш гол, али је голман Црвене звезде успео да се врати, исправи грешку и сачува мрежу свог гола. Тачку на овај меч ставио је Боровић у 87. минуту. после контре нашег тима. Центрирао је Станковић са десне стране, голман Стојадиновић на кратко одбио до Боровића који са неколико центиметара не греши и поставља крајњи резултат 2:0.

Претходни текстКошаркаши Црвене звезде дочекују Приморску
Следећи текстМилојевић: Делије, видимо се у Крушевцу