Милојевић: Делије, видимо се у Крушевцу

48

У оквиру 11. кола Суперлиге Србије фудбалери Црвене звезде гостују Напретку у Крушевцу. Меч је на програму у недељу, 6. октобра, у 16 сати, а шеф стручног штаба београдских црвено-белих Владан Милојевић на конференцији за медије рекао је да очекује празник фудбала у Крушевцу.

Очекује нас гостовање из домена најтежих у Суперлиги. Имам само речи хвале за Напредак као клуб и Крушевац као град у коме влада локал патриотизам. На гостовањима је атмосфера увек јако узаврела. У овом прелазном року Напредак је променио тренера, а и играчки кадар је доста другачији. Амбициозни председник клуба Марко Мишковић је урадио доста тога доброг тим променама. Доста играча који су били носиоци игре напустили су клуб, двојица од њих, Вулић и Вукановић појачали су наше редове прошле зиме. Довели су свежу крв, јако квалитетне играче које предводи тренер Роганом, који се убраја у плејаду најбољих у Србији. Без обзира на неколико лошијих партија, игра Напретка коју смо видели је на завидном, високом нивоу. Имају талентоване, веома брзе играче, зна се тачно ко шта ради на терену. Управо зато нас очекује тежак меч – рекао је Милојевић и наставио:

– Ми ћемо се спремити на најбољи могући начин. Имали смо неколико кадровских проблема, јер је неколико играча напао вирус, тако да ћемо видети на кога ћемо моћи да рачунамо. Најозбиљнија ситуација је са Кањасом, видели сте да је он раније напустио терен због отеченог зглоба. Јако нам је битна утакмица, приоритет нам је првенство. Знате да смо се доста истрошили након сусрета са Олимпијакосом, али ћемо се без сумње добро спремити и пружићемо добру партију сутра. У Крушевцу је увек лепо играти, леп је термин, недеља поподне, тако да позивам навијаче, посебно наше Делије, да дођу у што већем броју. У последње време заиста су интересантни мечеви између напретка и Црвене звезде, тако да верујем да ће уживати.

Шеф стручног штаба осврнуо се и на претходне утакмице своје екипе.

Увукао се немир у наше редове, не можете у сваком тренутку у животу све да имате. У животу гледам на ствари тако да проблеми не постоје, постоје само искушења. Били смо на озбиљном искушењу, али увек када се тако нешто деси постоји озбиљан разлог за то. Када год се не што лоше деси тако је требало да буде. Ако можете да извучетепоуку из тога одлично, а ако не онда сте у проблему. Доста смо поука извукли, идемо даље. Сви бисмо волели да све иде како треба, али некда су и у спорту и у животу искушења неопходна, како бисте могли да извучете поуке.

Било је речи и о новајлији Ван Ла Пари.

– Црвена звезда је изузетно захтеван клуб и очекивања су јако велика. Ван Ла Пара је дошао на крају прелазног рока, ми смо га скаутирали и гледали. Овде људи сматрају да ако играте фудбале можете истог тренутка да се снађете, јер свуда се игра фудбал. Ипак, није све исто. Нови је амбијент, нема времена за прилагођавање и ако се не деси да неки играч не одигра одмах одлично настају проблеми у медијима. То нам се десило и прошле године крајем прелазног рока када смо имали тешке утакмице у Лиги шампиона, уследио је и вечити дерби, неки играчи нису одиграли на свом нивоу и одмах је испало да смо промашили са куповином. Много рано доносимо закључке, хајде да дамо играчима мало више простора и времена да се прилагоде. Није баш тако лако променити средину. Бићу стрпљив са Ван Ла Паром, наравно да може боље, у то сам убеђен, само му треба дати времена за адаптацију. Бићу посебно стрпљив.

Говорило се и о Звездиним фудбалерима који су стигли из Напретка.

Знате да не волим да причам о појединцима. Дошли су овде јер заслужују да носе дрес Црвене звезде. Вукановић је постигао гол против Јанг бојса, Вулић против Олимпијакоса. Обојица су јако квалитетни, на њима је да раде и да, када год добију шансу је искористе. У тимском духу увек један играч искочи. Прошли пут је то био Вулић, можда ће поново он, а можда неко други. Било ко да добије шансу даје максимум, то је професионализам и нешто што ме посебно радује.

Милојевић је говорио и о физичком стању нападача Милана Павкова.

Милан је имао проблем са повредом коју је обновио. Проценили смо да није био сто посто спреман за утакмицу са Олимпијакосом. Мало сам се и плашио те повреде, због интензитета повреде, али сада верујем да је све у реду тако да ће вероватно бити у конкуренцији за утакмицу.

Позив фудбалске репрезентације Србије, након Павкова, Милуновића и Гобељића, добио је и леви бек црвено-белих Родић.

Увек сам срећан када моји играчи наступају за своје репрезентације, то је круна свега. Сан сваког фудбалера је да носи дрес своје земље и да чује своју химну. Јако сам поносан што Црвена звезда има четворицу репрезентативаца, они то заслужују. Сигуран сам да ће позив оправдатит играма и понашањем. Саветоваћу их да се понашају као и у свом клубу – поручио је Милојевић.

Претходни текстПета везана победа наших кадета
Следећи текстТрофеј за Звездине џудисте на турниру у Бечеју