Братство са Олимпијакосом најсјајније до сада

67

Ново поглавље у братству Црвене звезде и Олимпијакоса исписано је утакмицом другог кола Лиге шампиона на стадиону „Рајко Митић“. Био је то први такмичарски меч клубова чији навијачи дуг низ година негују братски однос.

Односи између клубова су дубоки и значајни, сежу више од три деценије уназад. Почетак пријатељства означава утакмица Црвене звезде против Панатинаикоса одиграна у Атини, када су навијачи Олмпијакоса били на трибини са најватренијим присталицама црвено-белих.

Пријатељство је утемељено на повезаности српског и грчког народа и њихова два највећа клуба који деле боје дресова и начин размишљања.

Да је однос јачи него икада показали су навијачи оба клуба на синоћној утакмици заједничким навијањем које је трајало и када се меч завршио. Присталице београдских црвено-белих певале су навијачке песме атинског клуба док су навијачи Олимпијакоса заједно са „Делијама“ певали Звездине песме. Головима се аплаудирало на обе стране, а на крају су играчи оба тима поздравили навијаче на обе трибине.

Таква атмосфера се ретко виђа на фудбалским стадионима, а повезаност какву имају Звезда и Олимпијакос се тешко среће у данашњем фудбалу. Зато је утакмица одиграна у Београду прави пример на који сви треба да се угледају, а навијачи оба клуба да буду што су у свет послали најлепшу, црвено-белу слику и показали да је братство јаче од свега.

Наредни меч ове две екипе одиграће се 11. децембра у Атини. Нема сумњи да ће и у грчкој престоници победити братство!

Претходни текстЦрвена звезда – Панатинаикос, сви сусрети
Следећи текстЗвездини бисери – 24 бода протеклог викенда