Звездина младост

49

Црвена звезда је победила екипу Олимпијакоса резултатом 3:1, у оквиру другог кола Лиге шампиона. Ношена младим снагама, који су са клупе почели утакмицу, Звезда је успела да преокрене резултат против грчког представника у Европи.

На полувреме се отишло вођством Олимпијакоса (0:1). Наша екипа изашла је још снажније у другом полуврмемену, а додатну снагу добила је уласком младог Милоша Вулића као и касније Његоша Петровића који су дали преко потребна крила Црвеној звезди, која су је одвела ка првој победи ове сезоне у Лиги шампиона.

После дебија у Лиги шампиона против Бајерна где је истакао да му је част да игра против најбољих европских фудбалера, Вулић је показао да талентом и квалитетом нимало не заостаје за њима. Показао је у том мечу 23-годишњи фудбалер да се на њега може озбиљно рачунати како у националном шампионату тако и у Европи.

Везиста Црвене звезде Његош Петровић пренео је осећања после дебитантског наступа у најелитнијем европском такмичењу. Такође, Његош је синоћ био најмлађи актер на утакмици.

Једва сам чекао да уђем у игру, нисам имао страх и потајно сам се надао да бих могао да заиграм. Када је Вулић ушао у игру уместо Јованчића, загревали су се Боаћи и Вукановић, мислио сам да ће они заиграти и да нећу дебитовати у Лиги шампиона. Нажалост Кањас се повредио и једино позитивно из свега тога је што сам добио прилику да заиграм. Захвалио бих се шефу стручног штаба што ми је указао прилику и част да дебитујем, надам се да сам оправдао очекивања навијача – сијао је од среће везиста црвено-белих и млади репрезентативац Србије.

Нову енергију добио је наш тим уласцима Вулића и Петровића. Вулић је постигао и изједначујући погодак који је свима дао за право да се надају да Црвена звезда може и до потпуног преокрета. Млади фудбалери Звезде су и у претходним утакмицама доносли превагу када је то било преко потребно.

Поред њих ту је и млади Вељко Николић који стрпљиво чека шансу, а марљивим и преданим радом на тренинзима ставља до знања шефу стручног штаба Владану Милојевићу да се и на њега може озбиљно рачунати. Николић је играо у омладинској селекцији Црвене звезде заједно са Илићем, Јовељићем и Терзићем, а био је и члан наше филијале Графичара, у којој је наступао претходне сезоне. Одличним играма у Графичару препоручио се Милојевићу да га позове у први тим Црвене звезде и сигурно је да ће Николић у будућности бити тај који ће донети превагу у битним утакмицама.

Нема сумње да Црвена звезда има на кога да се ослони када је у питању будућност клуба и да ће сигурно ови млади момци бити окосница неке нове Звезде.

Претходни текстПочиње ЕЛ – Црвена звезда кренула пут Атине
Следећи текстЗвезду гледало преко 2.000.000 људи