Милојевић: Велика победа у прелепом амбијенту

65

Црвена звезда је у оквиру другог кола, групне фазе Лиге шампиона савладала грчки Олимпијакос (3:1), упркос томе што је након првог дела игре, имала гол заостатка. Шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић, сумирао је утиске након сјајне партије својих изабраника.

Ово може само у Лиги шампиона. Видели сте добру игру нашег тима, иако нисмо на прави начин ушли у меч. Били смо оптерећени због свих претходних дешавања. Требала нам је једна оваква победа, да скинемо притисак који је створен након пораза у вечитом дербију. Разговор на полувремену је уродио плодом и у другом делу игре смо изгледали озбиљније. Два кључна детаља су црвени картон Бензије, након ког смо кренули са два шпица на Олимпијакос, а други је када је Меријах промашио изгледну прилику у 85. минуту. Да су тада постигли гол, питање је да ли би успели да се психолошки издигнемо и остваримо позитиван резултат – рекао је Милојевић, а потом се осврнуо и на “братску” атмосферу на трибинама:

Браво. Феноменална атмосфера. Одрастао сам у Грчкој и знам колико је велика љубав између Звезде и Олимпијакоса, а данас су то навијачи демонстрирали на трибинама. Пратим грчки фудбал и упознат сам са тамошњим дешавањима. Олимпијакос има добре играче и сигуран сам да је тренер Мартинс имао разлог због ког је извео ову стартну поставу, али не могу да кажем да смо били изненађени. Победили смо великог противника са богатом историјом и пожелео бих им пуно среће у првенству, да остваре све своје циљеве и амбиције, а ми се окрећемо нашој наредној утакмици.

Владан Милојевић се осврнуо на тежак пут и на све препреке које су током лета имали његови изабраници, како би дошли у ситуацију да играју Лигу шампиона.

Свака победа у овом такмичењу је битна. Невероватно је колико се играчи труде да уђу у најелитније клупско такмичење у Европи. Видели сте какве смо све екипе елиминисали током лета. Имамо тешку групу и сваки бод је битан. Ова генерација жели да врати Црвену звезду тамо где припада. Старији смо годину дана и мислим да се примети разлика. Видели сте данас Његоша који је дошао из Рада и одрадио сјајан посао, Вулића из Напретка, имам поверење у моје играче и знам да ме никада неће изневерити. Прошле године смо победили Ливерпул у групној фази, ове Олимпијакос и верујем да ћемо се још радовати.

Стратег црвено-белог тима се осврнуо на критике које је екипа трпела након пораза од Партизана.

Направљена је прича као да ништа нисмо урадили. Не знам да ли су људи свесни шта радимо за Србију, домаћи фудбал и наш народ. Ми играмо за нас, то сам рекао играчима на полувремену. Рекао сам им да морају да се издигну изнад свега и да одиграју за Црвену звезду. Јел сте видели како је данас прошао Тотенхем против Бајерна? Шта треба да уради Покетино? Данас се појавила информација да треба да будем смењен и да ми је ово последња утакмица на Звездиној клупи. Цело поподне су ме звали грчки медији да то провере. Неки људи су злонамерни и молим се за њих. Не тражим да нас хвалите, али нас поштујте. Ја сам војник клуба и дошао сам да помогнем Црвеној звезди, оног тренутка када не будем требао клубу- одлазим – подвукао је Милојевић.

Претходни текстВулић: Друго полувреме је наш стил игре
Следећи текстЗвезда сезону почиње борбом за трофеј Суперкупа