Историјска победа омладинаца

76

Наши омладинци су, упркос томе што су на полувремену имали гол заостатка, успели да у потпуности преокрену резултат и дођу до тријумфа против Олимпијакоса (2:1). Ово је четврти бод за изабранике Славољуба Ђорђевића, након одиграна два кола Омладинске Лиге шампиона и први тријумф у историји нашег клуба у најелитнијем такмичењу за фудбалере до 18 година.

Наши јуниори су, као и у утакмици против Бајерна, ушли у меч са доста млађим саставом у односу на противника. Тим омладинаца Олимпијакоса је састављен већином од фудбалера рођених 2000. и 2001. године, док су у нашем тиму сви играчи, сем Миликића, Новаковића и Бурмаза, рођени 2002. године.

Силовито су започели утакмицу изабраници Славољуба Ђорђевића, већ на самом старту запретио је Лукић после ударца из угла, а узвратили су и гости на другој страни када је Неофитидис погодио стативу у 7. минуту сусрета. Сјајна контра црвено-белих у 15. минуту, прошао је Пантовић по десној страни, одиграо пас у простор за Бурмаза, али интервенише одбрана гостију. Приметно је да прекиди нашег тима, и уопштено центаршутеви, задају доста муке дефанзивној линији Олимпијакоса, овога пута је Бурмаз био у прилици, али је покушај главом из 18. минута успео да заустави Цолакис.

Гости су дошли до предности у 28. минуту, када се Лиацос са десне стране увукао у средину и упутио ударац који од стативе гола завршава иза леђа Катића. Омладинци Црвене звезде су наставили да прете после прекида, центрирао је Новаковић у 33. минуту, а главом покушао Благојевић, међутим лопта одлази преко пречке. Настојали су београдски црвено-бели да дођу до поравнања, али је резултат у првих 45 минута завршен у корист гостију.

Ипак, до изједначење је дошло већ на старту другог полувремена. Играо се 46. минут када је Пантовић прихватио пас Бабића на шеснаест метара и без оклевања проиграо Митровића који се сјајно убацио по десној страни и рутински савладао Цолакиса. Десет минута касније, комбиновали су Благојевић и Новаковић, али је ударац наше „осмице“ завршио у рукама голмана гостујућег тима. Опасан напад за Београђане у 59. минуту када се Бурмаз сјајно заградио у казненом простору гостију, али успели су дефанзивци Олимпијакоса да правовременом интервенцијом зауставе напад наших омладинаца.

Цолакиса је на муке ставио и Благојевић у 64. минуту када је упутио ударац са леве стране који је голман грчког тима, уз доста проблема, успео да заустави. Уласком Дедијера у 73. минуту, Бабић се померио на позицију шпица, тако да је наш тим заиграо у формацији 4-4-2. Феноменалан покушај Бабића у 77. минуту, сјајно је прихватио лопту и са ивице казненог простора упутио ударац који завршава тик изнад пречке. Потпуни преокрет у 82. минуту. Благојевић је сјајно упослио Пантовића који се нашао очи у очи са Цолакисом, предриблао га и послао лопту у мрежу за вођство нашег тима. Сјајну игру су пружили наши бисери које са клупе предводи Славољуб Ђорђевић и остварили историјску победу у утакмици против Олимпијакоса.

Црвена звезда – Олимпијакос 2:1 (0:1)

Стадион: ФК Вождовац. Судија: Ондреј Пеханец. Стрелци: Митровић у 46. и Пантовић у 78. минуту за Црвену звезду, а Лиацос у 28. минуту за Олимпијакос. Жути картони: Матић, Лукић (Црвена звезда), Сурлис, Белић (Олимпијакос).

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић (од 90. Милетић), Бурмаз (од 87. Илић), Пиплица (од 73. Дедијер), Бабић.

Олимпијакос: Цолакис, Ентоманис (од 85. Сапунцис), Коцаминидис, Булари, Мартинис, Белић (од 66. Асланидис), Неофитидис, Лиацос (од 85. Сирмис), Кацавакис (од 66. Арсенидис), Николис, Сурлис.

Претходни текстИ данас за сезонце повлашћене цене карата за Олимпијакос
Следећи текстЂорђевић и Пантовић: Одлучило друго полувреме